POTERA NAKON MASAKRA KOD SOMBORA Prva fotografija ubice biznismena i nepokretne žene

Izvor: Blic, 30.Apr.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTERA NAKON MASAKRA KOD SOMBORA Prva fotografija ubice biznismena i nepokretne žene

Friđeš Nađ (52) iz Svilojeva kod Apatina, osumnjičen da je u četvrtak uveče u Doroslovu ubio Roberta Hola (61) i njegovu nepokretnu komšinicu Eržebet Štamfer i teško ranio njenu ćerku Rozaliju (43), još nije uhapšen.

- Rozalija je smeštena na poluintezivnu negu, ima teške povrede, a stanje joj je stabilno - kaže za "Blic" Jelena Jurišin, portparol KC Vojvodina.

U međuvremenu, u potrazi za dvostrukim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubicom, policija češlja svaki pedalj ovog dela Bačke, ali se ne odbacuje mogućnost da je osumnjičeni nekim alternativnim putem pobegao iz Srbije preko granice, i da se krije u Hrvatskoj.

- Doroslovo je od Hrvatske udaljeno petnaestak kilometara. Meštani poznaju sporedne puteve, kraće, recimo preko Sonćanskog rita, pa nije nemoguće da je osumnjičeni posle zločina pobegao u tom pravcu i utočište našao u Hrvatskoj. Poznaju sve te dunavske rukavce i budžake. Posle hapšenja biće poznato da li je zločin počinio zbog neraščišćenih porodičnih i imovinskih odnosa, kako se pretpostavlja - kaže sagovornik "Blica" upoznat s istragom, i dodaje da nije nemoguće da je ubica presudio i sebi, ali da njegovo telo još nije nađeno.

Veruje se da je Nađ zahtevao deo imovine Rozalijinog pokojnog supruga Ištvana, jer je navodno njegov vanbračni sin. Nasledstvo za koje je smatrao da mu po krvi pripada Nađ, međutim, nije dobio.

Sumnja se da je zbog toga u četvrtak uveče otišao u kuću slabo pokretne Rozalije Štampfer, gde ju je posle kraće svađe ubio i teško ranio njenu ćerku. Hol, koji je čuo buku iz susedne kuće, došao je da pomogne komšinicama, ali je na ulasku u dvorište Nađ pucao i u njega.

U selu Svilojevu, odakle je osumnjičeni, svi su u šoku. Kažu da im Friđeš uopšte nije izgledao kao neko ko može da ubije čoveka.

- On je čovek koji je sam odnegovao četvoro dece nakon što ga je prva supruga, učiteljica, ostavila zbog mlađeg muškarca. Borio se za tu decu da ih izvede na pravi put. Najstariji sin ima 25 godina - kažu poznanici za osumnjičenog Nađa.

Friđeš se pre dve godine ponovo oženio meštankom i dobio je peto dete.

- Jeste pomalo tvrdoglav, ali nije nepošten i zbog svega toga ne možemo da verujemo da je uradio to što je uradio - konstatuju meštani Svilojeva.

Nađove žrtve sahranjene

I dok traje potraga za dvostrukim ubicom njegove žrtve su juče po podne sahranjene na lokalnom groblju. Poslednjem ispraćaju biznismena i bivšeg policajca Roberta Hola, koji je ubijen kada je pokušavao da pomogne komšijama i spreči zločin u Ulici Nikole Tesle broj 9, prisustvovalo je nekoliko stotina prijatelja, poznanika, rođaka.

- Robert je bio veliki čovek. Takvi se retko rađaju. A i kako je ubijen - pokušavajući da pomogne slabijima, to potvrđuje. Nije samo porodica izgubila mnogo, već i celo selo - navode prijatelji ubijenog biznismena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.