Dunav poplavio konkurenciju - 98,7 omiljeni broj slušalaca Zapadnobačkog okruga

Izvor: 025info.rs, 27.Nov.2014, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav poplavio konkurenciju - 98,7 omiljeni broj slušalaca Zapadnobačkog okruga

Da je dobra stara frekvencija 98,7 MHz Fm i dalje omiljena ne samo među Apatincima već i šire potvrdila je i IPSOS Strategic Marketing agencija, koja sprovodi kontinuirano istraživanje slušanosti radio stanica na teritoriji cele Srbije od marta 2011 godine.

Podaci koje je IPSOS Strategic Marketing prikupio za područje Apatina u periodu od 30. juna 2014. godine do 2. novembra 2014. godine na populaciji od 96 ispitanika, prikazuju da Radio Dunav u proseku svakoga dana sluša 5234 odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << 18,8% stanovnika starosti 12 i više godina na teritoriji opštine Apatin, nedeljni prosek koji generiše Dunav Apatin je još značajniji i iznosi 13158 odnosno 47,2% ljudi koji su u toku nedelju dana makar jednom u trajanju od 5 minuta došli u kontakt sa Dunavom. Za njim sledi Radio Apatin sa 33,8% zatim Radio S sa 13,7% i Radio AS FM sa 13,6%.

Na ovom primeru se vidi da slušaoci daju prednost lokalnim radio staniocama u odnosu na nacionalne. Slušaoci Radio Dunav Apatina u proseku provedu 105 minuta dnevno slušajući ovaj radio.

Na malo široj teritoriji koja obuhvata Apatin, Sombor, Odžaci i Bač Radio Dunav Apatin, za isti vremenski period na populaciji od 509 ispitanika, takođe pokazuje dobre rezultate. Dnevni prosek slušanosti je 7537 ispitanika iliti 5,1% od ukupne populacije starosti 12 i više godina na teritoriji navedenih opština, nedeljeni prosek slušanosti 15461 ili 10,5%.

Prosečno provedeno vreme pri slušanju Radio Dunav Apatin je na ovoj teritoriji iznosi 175 minuta.

Po svim parametrima Radio Dunav iz Apatina pokazuje zavidne rezultate i postavlja sebe u sam vrh slušanosti kako u Apatinu tako i u okolnim opštinama.

Koja je tajna uspeha?

Ono što bi mnogi kroz svakodnevnu frazu rekli jeste da je ovaj rezultat plod dobrog rada i praćenja trendova, uzimajući u obzir kako programske sadržaje, tako i tehničke inovacije. I ne bi pogrešili. Dunav je svakako uneo mnoge novine u svoj program i zasluženo je zauzeo mesto na regionalnom pijedestalu.

98,7 MHz Fm je frekvencija na kojoj je dugo "obitavao" stari Radio Apatin, pa je "čuvena frekvencija" svakako zaslužna za to da se Dunav redovno sluša.

Analizirajući program izdvojili smo nekoliko stvari koje po našem, subjektivnom mišljenju, zaslužuju da se nađu u samom vrhu programskog sadržaja.

Dan nam svakako počinje sa Jutrom sa Saletom. Emisijom koju vodi Aleksandar Saša Ilić. Svakog dana od 7 do 10 sati slušaoci Dunav radija mogu da čuju sjajan miks zabave, dobre muzike i dnevnih aktuelnosti, uz zaista fantastičnog šoumene kakav je Sale. Vesti Dunav radija često "začinjene" sportskim aktuelnostima svakako spadaju u veoma praćen sadržaj, kao i Magazin koji je na programu svakim radnim danom od 10 do 12 sati.

Uz dobru muziku dan će vam svakako biti lepši a završiće se noćnim programom, tj. Mandinom revolucijom od 22 do 1 sat.

Ono što moramo istaći jeste verska emisija Brojanica koju priprema i vodi Goran Marinić. To je jedina emisija takve vrste u Apatinu, a emituje se svakog vikenda.

Program Dunav radija realizuje ekipa od četvoro stalno zaposlenih radnika, plus četiri honoraraca i spoljnih saradnika, a moramo napomenuti i da se nekoliko kupljenih sadržaja ekskluzivno emituju samo na Dunavu.

Ono što se nekada emitovalo, čega više nema, a što nam jako nedostaje jeste emisija Korner i Nedelja sa Rajkom i Acom.

Svakako, rezultat istraživanja IPSOS Strategic Marketinga pokazuje da na Dunav radiju rade dobru stvar koja može samo da motiviše zaposlene u cilju stvaranja još boljih rezultata, a ostalima radio stanicama u Zapadnobačkom regionu predlažemo da "zavrnu rukave" jer je apsolutno jasno da je Apatin trenutno centar okruga kada je u pitanju radijski program.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.