Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO Otrovana dva psa u Apatinu

U parku u Apatinu dva psa uginula su od otrova koji je bio pomešan sa mlevenim mesom, a u gradu se niko ne smatra nadležnim da to istraži.

Jasmina Sogić iz udruženja ljubitelja pasab prijavila je slučaj komunalnoj inspekciji i policiji, ali sankcije nisu preduzete.

- Sumnjam ko bi mogao da bude trovač, ali to treba da istraže nadležni. U policiji su zabeležili u blok moju izjavu. Posle sam obaveštena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je policija kontaktirala javnog tužioca, ali da im je odgovoreno da se predmet ne može obrađivati dok se ne napravi analiza uzorka otrovanog mesa - kaže Jasmina.

Komunalna služba je po njenoj prijavi uklonila otrovane pse.

Kod Jasmine se u kući još nalazi uzorak zatrovanog mesa zbog kojeg su psi uginuli, ali nijedna služba ga nije preuzela a njoj je rečeno da se uzorak mora predati na toksikološku analizu u Beograd.

- Nisam u mogućnosti da šaljem uzorak na VMA i plaćam oko 15.000 dinara, koliko sam čula da to košta - kaže Jasmina, dodajući da je neverovatno da niko u ovom društvu ne brine o psima, osim pojedinaca koji sami ne mogu to finansijski da izdrže.

- Prijateljica Ivana Ožegović, nekoliko ljubitelja životinja i ja, iako nemamo registrovano udruženje, trudimo se da pomognemo napuštenim psima. U dvorištu sam napravila privremeni mali azil, dovela i mladunčad drugog otrovanog psa koji je "gnezdo" našao u napuštenom objektu u parku. Tu je pas danima otrovan ležao, a mladunčad se, na sreću, nije otrovala. Uz ove imam i druge napuštene pse koje pokušavam da udomim - priča Jasmina.

Kod nje je utočište našao ranjeni pas koji je pogođen samostrelom u centru grada. Za to, iako je od tada prošlo nekoliko meseci, još niko nije odgovarao.

- Za hranu se snalazimo koliko možemo. U jednoj prodavnici PET hrane ljudi dobrovoljno ubacuju priloge, kako bi se hranili napušteni psi - kaže Jasmina. Ona dodaje da je posle trovanja pasa anonimni donator dao veću sumu novca, kako bi se kupila hrana napuštenim psima.

U opštinskoj komunalnoj inspekciji kažu da se trude da na human način zbrinu pse lutalice.

- Od juna smo imali pet akcija zbrinjavanja pasa lutalica. Smeštaju se u azil u Vrnjačkoj Banji. Apatin planira izgradnju azila - kaže Nikola Marčeta, šef opštinske komunalne inspekcije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.