Apatin: Rezervat Gornje podunavlje i dalje opasan po ljude

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apatin: Rezervat "Gornje podunavlje" i dalje opasan po ljude

Javno preduzeće "Vojvodinašume" upozorava javnost da na delu područja Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", koji pripada opštini Apatin, i dalje postoji mogućnost da dođe do ugrožavanja bezbednosti za sve korisnike.

Potencijalna opasnost registrovana je nakon nevremena praćenog vetrom olujne jačine sa udarima od preko 100 km/sat, koje je 27. juna pogodilo ovaj prostor. Nevreme je nanelo ogromnu ekološku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i materijalnu štetu.

Na obodima šume u svakom momentu postoji mogućnost da se odlomi grana ili padne celo drvo zbog raskvašenog terena. Većina uvala je prepuna vode tako da je još uvek izuzetno pojedinim ekipama otežan izlazak na teren.

Vetar je savijao, lomio i izvaljivao stabla. Šteta je registrovana i u rasadniku. Pored toga, u oluji je stradalo nekoliko rešetkastih nosača dalekovoda i bandera, navode iz "Vojvodinašuma".

Ekipe ovog preduzeća su na terenu i saniraju posledice, a javnost će biti blagovremeno obaveštena kada ovaj prostor ponovo bude bezbedan.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.