Apatin: Demokrate i radikali podržali SNS da formira vlast

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apatin: Demokrate i radikali podržali SNS da formira vlast

Odbornici vladajuće Socijalističke partije Srbije u Apatinu napustili su konstitutivnu sednicu Skupštine opštine, kada se videlo da je Srpska napredna stranka uspela da obezbedi većinu za formiranje nove vlasti u toj opštini.

Nosilac liste Demokratske stranke, lekar urolog Bruno Urbanovski, kao i nosilac liste Srpske radikalne stranke Miodrag Pavlović na poslednjim izborima, podržali su jutros apatinske naprednjake i dali im većinu potrebnu za formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlasti u toj opštini.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je Milan Škrbić, sadašnji član SNS, a nekadašnji radikal, a nakon tajnog glasanja za predsednika opštine izabran je Radivoj Sekulić, takođe iz SNS, lokalni biznismen i vlasnik kompanije Aluplast.

Srpska napredna stranka je nakon završetka konstitutivne sednice saopštila da je Sekulića na mestu predsednika Opštine Apatin podržalo 12 odbornika SNS, 1 odbornik SRS, 1 odbornik SVM i 1 nezavisan odbornik. "Miodrag Pavlović je izabran na listi Srpske radikalne stranke i odlučeno je da on pristupi našoj koaliciji i tu je sve jasno. Bruno Urbanovski je izabran na listi DS-a i on je odlučio da da podršku ovoj većini. To je njegovo lično pravo", kaže predsednik Skupštine opštine Apatin Milan Škrbić.

Skupština opštine Apatin ima 29 odbornika. Po 12 mandato osvojili su socijalisti i naprednjaci, po dva radikali i demokrate i jedan mandat Savez vojvođanskih Mađara. Za zamenika predsednika Opštine izabrana je Dubravka Korać, za zamenika predsednika Skupštine opštine izabrana je Nika Petrović. Za sekretara SO Apatin izabran je Marko Đumić.

Apatin je već više nedelja u centru medijske pažnje zbog onoga što se dešavalo posle izbora održanih 24. aprila, a što je kulminiralo prošlonedeljnom navodnom otmicom dr Miodraga Pavlovića, nosioca liste SRS u lokalnoj skupštini, o čemu možete čitati OVDE.

Autor: 021/Kurir

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.