Vicekancelar Nemačke Gabrijel sredinom novembra u Beogradu!

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vicekancelar Nemačke Gabrijel sredinom novembra u Beogradu!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Gabrijelom u okviru njegove radne poste Berlinu krajem avgusta.Reč je o najbližem saradniku kancelarke Angele Merkel

BEOGRAD - Zamenik kancelara i ministar ekonomije i energetike Nemačke Zigmar Gabrijel doputovaće sredinom novembra u Beograd.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Gabrijelom u okviru njegove radne poste Berlinu krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << avgusta.Gabrijel je i predsednik Socijaldemokratske partije Nemačke od 2009. i visoko rangirani političar,

Reč je o najbližem saradniku kancelarke Angele Merkel.

Prema informacijama Danasa, planirano je da poseta vicekancelara Gabrijel Beogradu bude jednodnevna.

Postoji mogućnost da se tokom boravka u Srbiji susretne i sa predsednikom Vlade Vojvodine i liderom DS Bojanom Pajtićem.

O Zigmaru Gabrijelu evropska štampa piše kao o političkoj zvezdi u usponu i političaru koji je uspeo da ujedini posvađanu i podeljenu građansku levicu.

Takođe, pošlo mu je za rukom da nametne utisak da sada socijaldemokrati (sa)određuju politički kurs u državi, kao u epohama kada je reč socijaldemokratskih kancelara, poput Vilija Branta, a kasnije i „levog liberala“ Gerharda Šredera određivala kurs Berlina, preneo je Danas.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.