Tri člana Predsedništva BiH u tri limuzine do Merkelove

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri člana Predsedništva BiH u tri limuzine do Merkelove

Berlin -- Tri člana Predsedništva BiH na razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu došli sa tri odvojena automobila.

To je posebno privuklo pažnju poslaniku Bundestaga Mihaelu Brandu koji je to protumačio lošom posledicom Dejtonskog ustava koju, kako smatra, treba ispraviti.

Dojče vele prenosi da je Brand članovima Predsedništva BiH rekao da ne postoji zemlja u kojoj predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << države na sastanak dolazi u tri limuzine.

"Slika je simptomatična za Ustav BiH. Ne postoji nijedna zemlja u Evropi u kojoj predsednik države dolazi u tri limuzine i sa tri iste zastave. To je rezultat Dejtonskog ustava. Ta greška mora biti uklonjena", kazao je Brand.

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, međutim, kaže da je razlog tome organizacija domaćina.

"Praksa je da samo jedan clan Predsedništva BiH odlazi u posetu nekoj zemlji, ali ovaj put je bio izuzetak, jer je tako želela Nemacka. To što smo na sastanak došli u tri posebne limuzine, stvar je domaćina. Nismo se vozili u svojim limuzinama", rekao je Ivanić, član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.