Štrahe: Merkelova najopasniji političar Evrope

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrahe: Merkelova najopasniji političar Evrope

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe ocenio je da je nemačka kancelarka Angela Merkel "najopasniji političar Evrope".

On je rekao da je politika Merkelove prema izbeglicama „kriminalna“ i da je izazvala nekontrolisani talas izbeglica koji je doveo u opasnost celu Evropu.

„Ona je najopasniji političar Evrope. Otvorila je svojom politikom dobrodošlice vrata islamistima, ekonomskim migrantima i tragačima za srećom, čiji pogled na svet ne odgovara našoj Evropi. Tom invazijom je naš društveni poredak doživeo potres“, objasnio je Štrahe dodajući da se zbog toga više ne može isključiti opasnost od građanskog rata. Štrahe je napao i Evropsku uniju, ali je ponovio da istupanje iz EU za Slobodarsku partiju nije opcija. On je kritikovao EU zbog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kanadom (CETA), rekavši da, dok je Austrija dala pristanak, treba odati priznanje Valoniji koja se tome usprotivila.

Kada je reč o Turskoj, Štrahe je podvukao da ta zemlja ne sme ni na koji način da postane članica EU. „Članstvo Turske je nerealno i neprihvatljivo“, naglasio je on dodajući da u Evropu iz te zemlje dolaze ljudi koji ni ne razmišljaju o tome da se integrišu, a kamoli asimiluju.    

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.