Sigmar Gabriel: Merkel podcjenjuje izazov integracije migranata

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Avg.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigmar Gabriel: Merkel podcjenjuje izazov integracije migranata

BERLIN - Njemački vicekancelar Sigmar Gabriel izjavio je u intervjuu u subotu da su konzervativci kancelarke Angele Merkel "podcijenili" izazov koji predstavlja integracija rekordnog priljeva migranata.

Gabriel je također čelnik socijaldemokrata (SPD), koalicijskih partnera u vladi, i njegova izjava za ZDF dolazi u vrijeme pokretanja kampanje za savezne izbore iduće godine.

Više od milijun migranata došlo je u Njemačku s Blistog istoka i iz Afrike prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << godine. Zbog zabrinutosti oko toga kako ih integrirati u njemačko društvo i tržište rada narasla je potpora protuimigrantskoj Aleternativi za Njemačku (AfD).

"Uvijek sam govorio da je nazamislivo da Njemačka primi milijun ljudi svake godine", rekao je Gabriel u izvadcima iz intervjua objavljenima u subotu.

Institut za istraživanje tržišta rada (IAB) priopćio je u petak da bi Njemačka ove godine trebala primiti 300 do 400 tisuća izbjeglica, što je dvije trećine manje od protekle rekordne godine.

"Od travnja ove godine u Njemačku pristiže mjesečno oko 16.000 tražitelja azila što je znatni pad u odnosu na studeni prošle godine kada je u zemlju ušlo preko 200.000 izbjeglica", rekao je Herbert Bruecker iz IAB-a u Nuernbergu.

Do kraja godine bi oko 160 tisuća izbjeglica trebalo ostvariti uvjete za neograničen pristup tržištu rada a dugoročno bi se taj broj trebao popeti na 700 tisuća.

Isti institut je objavio i podatke o stručnoj spremi izbjeglica koja pokazuje da 70 posto izbjeglica koje već sad imaju pristup tržištu rada, nemaju završeno stručno obrazovanje.

Njemačka vlada dugoročno računa s porastom stope nezaposlenosti kao posljedice priljeva izbjeglica.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.