Oland i Merkelova pozivaju na vanredni samit evrozone u utorak

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland i Merkelova pozivaju na vanredni samit evrozone u utorak

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel složili su se večeras da se rezultati grčkog referenduma moraju prihvatiti i pozvali na održavanje vanrednog samita evrozone u utorak, 7. jula.

Fransoa Oland smatra da Grčka mora ostati deo zone evra.

Oland je najavio da će u ponedeljak saopštiti kako vidi rešenje odnosa evrozone s Atinom.

To je pariskom dnevniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Žurnal di dimanš" preneo jedan Olandov saradnik koji je naveo da će to biti lakše ako Grci glasaju za ponudu poverilaca grčkog duga i time za nastavak pregovora o pomoći Grčkoj, ali će i tada morati da se utvrdi postupak.

Francuski predsednik je hteo da se pregovori poverilaca grčkog duga i vlade u Atini dovedu do kraja i zato je odluka grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da napusti pregovore i sazove referendum "srušila poverenje Olanda i Angele Merkel u Ciprasa".

Oland smatra da će se pregovori Grčke i kreditora nastaviti i ako na referendumu pobedi "ne", ali uz manje izglede na uspeh.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

A šta na OXI kažu Oland, Merkelova...

Izvor: Mondo, 05.Jul.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel složili su se večeras da se rezultati grčkog referenduma moraju prihvatiti...Oni su pozvali na održavanje vanrednog samita evrozone u utorak, 7. jula...Građani Grčke su na današnjem referendumu rekli "ne" planu međuanrodnih...

Nastavak na Mondo...

Oland i Merkelova pozivaju na vanredni samit evrozone u utorak

Izvor: Capital.ba, 06.Jul.2015, 07:21

PARIZ, Francuski predsjednik Fransoa Oland i njemačka kancelarka Angela Merkel složili su se sinoć da se rezultati grčkog referenduma moraju prihvatiti i pozvali na održavanje vanrednog samita evrozone u utorak, 7. jula. Fransoa Oland smatra da Grčka mora ostati dio zone evra. Oland je najavio...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.