Oland i Merkelova na radnoj večeri

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland i Merkelova na radnoj večeri

Nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland i predsednik EP Martin Šulc, večerali su u najboljem strazburškom restoranu.

Međutim, nisu ništa rekli novinarima koji su ih čekali.

Tročasovna večera u diskretnom restoranu narodne kuhinje "Zuem Ysehuet" je protekla u "veoma prijatejskoj i konstruktivnoj atmosferi", izjavio je Šulcov portparol Armin Mahmer i dodao da je bilo reči o francusko-nemačkom prijateljstvu i saradnji u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj uniji, kao i o "aktuelnim pitanjima".

Izvori bliski Olandu rekli su da su zvaničnici pomenuli pitanja bezbednosti, terorizma i stanje u Ukrajini.

Radna večera je prvobitno bila zakazana za prvi deo januara, ali je odložena zbog terorističkih napada u Parizu.

Na sastanku je bilo reči i o ovonedeljnoj promeni vlade u Grčkoj, pošto je Šulc u četvrtak bio u Atini.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin, Merkel i Oland pozivaju strane u Ukrajini na primirje

Izvor: Press, 31.Jan.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland danas su pozvali zaraćene strane u Ukrajini da postignu dogovor o primirju tokom pregovora u Minsku, saopšteno je iz Kremlja. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.