Oland i Merkel za pojačanu saradnju posle napada u Minhenu

Izvor: RTS, 23.Jul.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland i Merkel za pojačanu saradnju posle napada u Minhenu

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel složili su se, dan posle napada u Minhenu, da je neophodna pojačana saradnja u suočavanju s onima koji "seju atmosferoru straha", saopštila je Jelisejska palata.
Fransoa Oland je u telefonskom razgovoru ponovio podršku i solidarnost Francuske prema Nemačkoj, navodi se u saopštenju i dodaje da je napad u Minhenu u kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stradalo deset osoba zajedno s napadačem, "gnusno delo u cilju stvaranje atmosfere straha".
Angela Merkel je na konferenciji za novinare rekla da je jučerašnji napad u Minhenu "užasan". Napad je izvršio 18-godišnji Nemac iranskog porekla koji je očigledno imao psihičkih problema.
Prema njenim rečima, nemačke bezbednosne službe će "učiniti sve što je u njihovoj moći da zaštite slobodu i bezbednost svakog pojedinca".
To je treći napad na civile u zapadnoj Evropi za manje od deset dana.
Prvi je bio 14. jula u Nici, na jugu Francuske gde su poginule 84 osobe, a posle čega je usledio napad sekirom u vozu u Bavarskoj, gde je povređeno pet osoba i ubijen napadač.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.