Nemačka neće priznati Palestinu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemačka neće priznati Palestinu"

Nemački kancelar Angela Merkel naglasila je da je Nemačka protiv priznavanja palestinske države nakon što su to učinile pojedine evropske države.

Najvažnije je nastaviti razgovore između Izraela i Palestina: Angela Merkel

 

Merkelova je naglasila da Berlin podržava rešenje, kojim se predviđa uspostavljanje dve države i izrazila uverenje da jednostranim priznanjem palestinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << države neće biti postignut napredak ka tom cilju.

 

Prema njenim rečima, "najbolje bi bilo da se pažnja usmeri na nastavak izraelsko-palestinskih razgovora, mada se to, u trenutnim uslovima, čini veoma teškim".

 

Nova švedska Vlada zvanično je priznala palestinsku državu 30. oktobra.

 

Španski parlament odobrio je početkom sedmice neobavezujuću rezoluciju u kojoj se, takođe priznaje palestinska država, što su ranije učinile Britanija i Irska.

Nemačka je iznela jasan stav da neće slediti njihov primer.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Merkel: Njemačka neće priznati palestinsku državu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2014

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je Berlin protiv priznavanja palestinske države nakon što su to učinile pojedine evropske države...Ona je naglasila da Berlin podržava rješenje, kojim se predviđa uspostavljanje dvije države i izrazila uvjerenje da jednostranim priznanjem palestinske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.