Najmoćnija žena Evrope se prerušila u turistu

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmoćnija žena Evrope se prerušila u turistu

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, posle posete Grčkoj ovog vikenda, otputovala sa mužem na Uskršnji odmor, a štampa piše da ona nije žena koja eksperimentiše i da se i ove, kao i prethodnih godina, odlučila da odmor provede u južnoj Italiji i na ostrvu Iskija. Angela Merkel uživa u odmoru

Na početku odmora kancelarka je posetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pompeje, odakle su stigle i fotografije Merkelove, obučene u braon sako i bež pantalone, kako zajedno sa mužem razgleda ostatke starog grada.

Merkelova je, kako italijanski mediji javljaju, a nemački prenose, juče oko dva sata razgledala ruine Pompeja i, pri tom, lično platila ulaznice za sebe i svoje obezbeđenje.

Da Merkelova ne prihvata nikakve bonuse i luksuz i da insistira na plaćanju iz svog džepa, potvrdio je jednom prilikom i Rajhold Mesner, planinarska legenda Južnog Tirola, gde Merkelova često provodi svoje odmore, koji je ispričao da to uključuje i espreso - koji ona plaća.

Merkelova će sada, kako prenose nemački mediji, na ostrvu Iskiji u mestašcetu Sant Angelo provesti nekoliko dana, a njena ljubav prema Iskiji, izazvala je "ljubomoru" u drugim italijanskim turističkim mestima, tako da je sada italijanski kuvari žele da privuku da dođe u mali obalski grad Sorento, gde će za nju spremiti posebnu "Fedelini - pastu" - što je jedna vrsta špageta sa sardelama, orasima i limunom.

"Ukažite nam čast i dođite bar na jedan dan kod nas", pozvali su Merkelovu u Sorento, prenose nemački mediji, navodeći da nije poznato koliko dugo će Merkelova ostati na odmoru i iznoseći nadu da se ovaj odmor neće bolno završiti, kao njen zimski u Švarcajrskoj, odakle se vratila sa povedom karlice.

Kada je reč o Merkelovoj, ona na Iskiji važi za gosta s najmanje želja.

"Od svih naših gostiju, ona je s najmanje želja.Ona voli, pre svega, italijansku kuhinju", rekao je jednom o Merkelovoj direktor hotela na Iskiji Espedito Morieli, koji je ugostio mnoge svetski poznate goste.

"To je super, ona je totalno normalna, potpuno jednostavna, zahvalna za sve što mi učinimo.Voli sve što nemački gosti obožavaju, tako je čovečna - i nemam za sve to reči- neverovatno", opisao je Morieli Merkelovu.

I dok drugi gosti, recimo, žele specijalno sveće u svojim sobama ili posebni sok od pomorandže, dotle je Merkelova, kaže Morieri, gost s najmanje želja.

Merkelova je proletos dobro "profitirala" od svog uskršnjeg odmora, provedenog, takođe, na Iskiji, kada su je "paparaci" uslikali, kranje prirodno i opušteno u šetnji s mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom decom.

"Paparaci-fogotrafije" Merkelove sa njenog porodičnog odmora su tada bile "čisto zlato" u izbornoj borbi", tvrdio je ekspert za medije i medijski savetnik Mihael Špreng televiziji ZDF, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena sveta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

Špreng, nekadašnji savetnik Edmunda Štojbera iz vremena njegove kancelarske kandidature smatra, da Merkelovu ljudima približava upravo to, što se pojavljuje nenašminkana, razbarušene frizure i u ležernoj garderobi.

Privatni životi nemačkih političara - aktuelnih i onih koji to više nisu, uvek su tema interesovanja medija, a za Merkelovu se kaže da je, poznata po tome što svoj privatni život drži "hermetički", ali i po tome što važi za realnu, ozbiljnu i skromu osobu.

Moćni tabliod "Bild" je lane "uhvatio" Merkelovu na kraju radne sedmice, oko 17 sati, u blejzeru pink-boje u robnoj kući "Galeri Lafajet" (Galeries Lafayette) u Berlinu kako kupuje hranu, sama nosi kese i ne daje ih svojim telohraniteljima.

"Niko je nije primetio niti oslovio", rekao je jedan fotoreporter "Bilda".

Možda je i ta fotografija Merkelove na prehrambenom odeljenju objašnjenje dela njenog uspeha, smatraju analitičari.

Merkelova se, uglavnom, privatno odmara sa suprugom, rado u Toskani ili na južnoitalijanskom ostrvu Iskija ili u nemačkim, švajcarskim i drugim brdima.

U jednom intervjuu, Merkelova je davno malo "odškrinula vrata" i rekla da, kada jednog dana bude završila svoju političku karijeru ( koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku.

Ona, međutim, kako je pisala štampa, ima i jedan "stari san" - putovanje transibirskom železnicom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.