Merkelova okuplja lidere regiona

Izvor: Akter, 22.Avg.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova okuplja lidere regiona

Na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, u Berlinu će u četvrtak biti održana konferencija o zapadnom Balkanu

Na konferenciji će učestvovati premijeri, ministri inostranih poslova i privrede šest zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske i Slovenije, a Nemačka, u susret skupu, ponavlja da stoji iza svojih obećanja u vezi evropske perspektive svih država regiona.

Portparol nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Štefen Sajbert saopštio je danas da će kancelarka Merkel, nakon što je pre nekoliko sedmica učestvovala na samitu šefova država zapadnog Balkana u Dubrovniku, primiti, zajedno sa ministrom privrede Sigmarom Gabrijelom i šefom diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom, njihove kolege sa Balkana.

Cilj inicijative je, kako se navodi u saopštenju, da se sagledaju više godina otvorena pitanja u regionu i daju novi impulsi na njihovom odgovaranju.

Pri tom, kako je naglasio Sajbert, posebna pažnja biće posvećenja jačanju i podršci saradnje država u regionu.

Takođe biće reči i o približavanju regiona Evropi - politički, ekonomski, ali i po pitanju vladavine prava.

Nemačka, kako je podvučeno u saopštenju, stoji iza svojih obećanja evropske perspektive za zemlje zapadnog Balkana.

Nemačka kancelarka će primiti šefove vlada iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije oko 15.20 časova, nakon čega će biti održan radni sastanak.

Evropska komisija, kako je najavljeno, biće zastupljena predsednikom Žoze Manuel Barozom.

Takođe je predviđena i radna večera.

Sastanku šefova vlada prethodiće odvojene konferencije šefova diplomatija I privrede zemalja regiona.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Konferencija o zapadnom Balkanu u četvrtak

Izvor: NTV.rs, 22.Avg.2014

Na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, u Berlinu će u četvrtak biti održana konferencija o zapadnom Balkanu, na kojoj će učestvovati premijeri, ministri inostranih poslova i privrede šest zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske i Slovenije, a Nemačka, u susret skupu, ponavlja da stoji...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.