Merkelova ne želi Štajnmajera kao predsednika Nemačke

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelova ne želi Štajnmajera kao predsednika Nemačke"

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da nije saglasna sa predlogom da šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer postane novi predsednik zemlje.

Hrišćansko-demokratska unija, koju predvodi Merkelova, kao i Socijaldemokratska partija Nemačke, koju vodi Štajnmajer, čine vladajuću koaliciju koja treba da predloži jednog kandidata za naredne predsedničke izbore.

Merkelova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopštila da ne može da podrži kandidaturu Štajnmajera za najvišu političku funkciju u zemlji, navodi “Špigl”.

Mandat aktuelnog predsednika Joahima Gauka ističe 2017. godine, a mnogi stručnjaci računaju na to da će naredni mandat preuzeti upravo Štajnmajer.

Trenutni ministar spoljnih poslova je jedan od najpopularnijih političara u Nemačkoj, a njega podržava ukupno 70 odsto građana te zemlje.

Istovremeno, autoritet Merkelove je prilično narušen nakon neuspešne politike koju je sprovodila povodom migrantske krize i trenutno uživa podršku od oko 45 odsto građana Nemačke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štajnmajer ne vidi budućnost Sirije bez Asada

Izvor: Vostok.rs, 01.Maj.2016, 18:43

Šef diplomatije Nemačke Frank Valter Štajnmajer izjavio je u intervjuu listu „Velt am zontag“ da ne vide blisku budućnost Sirije bez predsednika Bašara el Asada.. . Prema rečima Frank Valtera Štajnmajera za „Velt am zontag“ na pregovorima u Ženevi „za sada nema govora o brzom i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.