Merkel ne zna za novu ponudu Atini

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel ne zna za novu ponudu Atini

BERLIN, Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da joj nije poznato da postoji nova ponuda predsjednika Evropske komisije o rješavanju dužničke krize u Grčkoj. „Večeras u ponoć ističe program. Nije mi poznato da postoje realni nagoveštaji bilo čega drugog“, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare. Ona je dodala da poslije ponoći neće biti zatvoreni kanali komunikacije sa Atinom. „To znači da vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ostaju otvorena za razgovore, ali ne mogu reći ništa više od toga“, rekla je Merkelova. Na pitanje da li joj je poznato da je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker uputio novu ponudu Grčkoj, ona je odgovorila da je jedina ponuda za koju ona zna ona „od petka prošle sedmice“. Grčki mediji ranije su prenijeli da premijer Aleksis Cipras razmatra najnoviji prijedlog Evropske komisije o isplati pomoći Atini i da je, čak, spreman da tokom dana otputuje u Brisel ukoliko dogovor bude postignut. U ponoć ističe rok do kada Grčka treba da plati 1,6 milijardi dolara duga Međunarodnom monetarnom fondu. Istovremeno ističe i program po kojem strani kreditori uplaćuju finansijsku pomoć Atini u zamjenu za provođenje reformi.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Angela Merkel ne zna za Junkerove nove predloge Grčkoj

Izvor: Blic, 30.Jun.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da joj nije poznato da postoji nova ponuda Žan Klod Junkera, predsednika Evropske komisije za rešavanje dužničke krize u Grčkoj..."Večeras u ponoć ističe program. Nije mi poznato da postoje realni nagoveštaji bilo čega drugog", rekla je Merkelova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.