Merkel najavila odluku o isporuci oružja Iraku

Izvor: Akter, 27.Avg.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel najavila odluku o isporuci oružja Iraku

Nemački kancelar Angela Merkel najavila je da će njena vlada najkasnije ovog vikenda doneti odluku o isporuci oružja Iraku

Merkelova je rekla da će Berlin najkasnije do nedelje doneti odluke i da Bundestag zatim, na posebnoj sednici u ponedeljak, može o tome debatovati, ali da neće biti formalnih odluka parlamenta.

Nemačka opozicija, međutim, zahteva odluku Bundestaga o isporuci naoružanja Iraku.

"Odluka Bundestaga o jednoj takvoj isporuci naoružanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koja se u javnosti kritički posmatra, više je nego nužna", izjavila je šef opozicione partije Zeleni Simona Peter.

Merkelova će, kako se najavljuje, na sednici Bundestaga u ponedeljak podneti vladinu deklaraciju o temi isporuke naoružanja za borbu protiv IS, terrističke grupe koja, navodi se, želi da uspostavi islamistickcu državu u Iraku i Siriji i pri tom je već počinila strašno nasilje protiv civila.

Nemački Bundesver je već stavio na raspolaganje opremu za kurdske borbene snage u severnom Iraku - oko 4.000 šlemova, 4.000 pancirnih košulja, 700 aparata za komunikaciju, ali i 20 aparata za pronalaženje metala, 30 sondi i druga tehnička sredstva.

Ministarstvo odbrane u Berlinu bi do sednice nemačke vlade ovog vikenda trebalo da sačini listu ručnog i drugog naoružanja koje bi se Kurdima besplatno stavilo na raspolaganje, prenose nemački mediji.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Nemačka ove nedelje o oružju Iraku

Izvor: B92, 27.Avg.2014

Angela Merkel najavila da će njena vlada najkasnije ovog vikenda doneti odluku o isporuci oružja Iraku, prenose nemački mediji danas...Mediji ukazuju da su da su druge države već poslale oružje za borbu protiv terorističke grupe Islamska država (IS) u Irak...Merkelova je rekla da će Berlin najkasnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.