Merkel na skupu protiv anti-semitizma

Izvor: VOA, 14.Sep.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel na skupu protiv anti-semitizma

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Joahim Gauk su prisustvovali skupu protiv anti-semitizma u jeku nedavnog porasta govora mržnje protiv Jevreja koji se poklopio sa najnovijim konfliktom u Gazi.

Današnji skup pod nazivom "Ustanite protiv mržnje prema Jevrejima - nikada više" održan je pored berlinske Brandenburške kapije.

Okupljenima se obratio predsednik Svetskog jevrejskog kongresa, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Ronald Loder. Nemačka jevrejska zajednica je u julu osudila pro-palestinske skupove na kojima su neki demonstranti uzvikivali da bi Jevreje trebalo poslati u gasne komore.

U najnovijem nedeljnom podkastu, kancelarka Merkel je obećala da će "učiniti sve što može - baš kao i njena cela vlada - da obezbedi da anti-semitizam nema šanse u Nemačkoj".

Ona je dodala da Nemačka ima puno posla pred sobom i ukazala da je zabrinuta što ne postoji jedna jedina jevrejska institucija u Nemačkoj kojoj nije potrebna policijska zaštita.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.