Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Erdogan o zajedničkoj borbi protiv terorizma

Nemačka kancelarka Angela Merkel i turski predsednik Tajip Redžep Erdogan složili su se da je neophodna "zajednička borba protiv fanatičnog terorizma".

Merkelova je sinoć u telefonskom razgovoru sa Erdroganom osudila trostruki bombaški napad na aerodromu u Istanbulu u kom su 42 osobe poginule,  i izrazila žaljenje zbog toga, kaže se u saopštenju nemačke vlade.

Ona je Erdoganu prenela da Nemačke stoji uz Tursku u borbi protiv terorizma, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je AP.

Odnosi između Nemačke i Turske zahladneli su pošto je Bundestag 2. juna usvojio rezoluciju u kojoj se ubistvo Jermena od strane otomanskih Turaka naziva genocidom, što je razbesnelo Ankaru.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkel i Erdogan razgovarali o "zajedničkoj borbi protiv terorizma"

Izvor: Blic, 30.Jun.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan složili su se da je neophodna "zajednička borba protiv fanatičnog terorizma"...Merkelova je sinoć u telefonskom razgovoru sa Erdroganom osudila trostruki bombaški napad na aerodromu u Istanbulu u kom su 42 osobe poginule...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.