Merkel: Rusija mora uticati na ukrajinske separatiste

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Rusija mora uticati na ukrajinske separatiste

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel apelovala je na rusku vladu u nedjelju da iskoristi svoj uticaj nad separatistima na istoku Ukrajine kako bi se implementiralo primirje dogovoreno u Minsku u septembru koje ima za cilj okončanje sukoba.

Planirani razgovori između Rusije, Ukrajine i OSCE-a da se dogovore detalji primirja još uvijek se nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << održali.

- Merkel je rekla da bi do stabilizacije situacije moglo doći samo ako se u konačnici implementiraju dogovorene tačke primirja -  prenio je Reuters.

Merkel, koja je dugo uključena u diplomatske napore da se riješi kriza, takođe je pozdravila razmjenu zatvorenika između ukrajinske vlade i separatista.

Septembarsko primirje je prekršeno s obje strane, ali se nasilje na istoku Ukrajine smanjilo tokom decembra, što je povećalo nade za daljnje pregovore.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.