Merkel: Predugo smo žmurili

Izvor: Mondo, 30.Avg.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Predugo smo žmurili

Nemačka i druge članice Evropske unije predugo su žmurile pred izbegličkom krizom na svojim spoljnim granicama, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Foto: AP Photo/Markus Schreiber, Pool

Godinu dana nakon čuvene rečenice "Mi to možemo", koja je obeležila njen pristup migrantskoj krizi, kancelarka priznaje da je u rešavanju tog pitanja, bilo propusta i u samoj Nemačkoj.

"I mi Nemci smo problem predugo ignorisali", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je ona u intervjuu za sutrašnje izdanje "Zidojče cajtunga".

"Još 2004. i 2005. godine dolazile su mnoge izbeglice i mi smo prepustili Španiji i drugima na spoljnim granicama da se bave time", navela je ona.

Takođe je priznala da je i Berlin dugo bio protiv danas već neophodnih reformi u EU kao i da je odbijao proporcionalnu raspodelu izbeglica, kao i zaštitu spoljnih granica.

"Nemačka se posle puno izbeglica koje smo primili tokom ratova u Jugoslaviji, radovala što su se sada prvenstveno drugi bavili tom temom. Ali ne može to tako", naglasila je ona.

Kancelarka je uveravala javnost da se Nemačka neće mnogo promeniti posle integracije stotine hiljada izbeglica.

"Nemačka će ostati Nemačka, sa svim onim što volimo i cenimo", zaključila je ona.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Merkel: Predugo smo žmurili pred izbegličkom krizom

Izvor: Blic, 30.Avg.2016

Nemačka i druge članice Evropske unije predugo su žmurile pred izbegličkom krizom na svojim spoljnim granicama, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel...Godinu dana nakon čuvene rečenice "Mi to možemo", koja je obeležila njen pristup migrantskoj krizi, kancelarka priznaje da je u rešavanju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.