Merkel: Nemačka spremna da ojača istočno krilo NATO

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nemačka spremna da ojača istočno krilo NATO

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas izjavila da njena zemlja razmatra slanje trupa u Litvaniju, u sklopu misije NATO za jačanje istočnog krila Alijanse, uz granicu sa Rusijom.

Merkelova je, međutim, istakla da eventualno slanje trupa treba da ima za cilj da se izbegne jačanje tenzija u odnosima sa zvaničnom Moskvom, prenela je agencija AFP.

"Trenutno razmatramo kako da nastavimo svoj angažman, pa čak i da ga intenziviramo, kako bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osigurali bezbednost svih članica NATO, posebno onih na istoku", navela je nemačka kancelarka.

Merkelova se novinarima obratila danas posle sastanka sa letonskim premijerom Marisom Kučinskisom, a nakon što je njen portparol potvrdio medijske izveštaje da Berlin razmatra slanje vojnika u Litvaniju.

"Međutim, ja lično uvek naglašavam da nam je veoma važno da delujemo u okvirima Sporazuma NATO-Rusija" iz 1997. godine, koji uređuje međusobne odnose posle "hladnog rata", navela je Merkelova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   NATO

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Nemačka spremna da ojača istočno krilo NATO

Izvor: B92, 29.Apr.2016

Berlin -- Nemačka razmatra slanje trupa u Litvaniju, u sklopu misije NATO za jačanje istočnog krila Alijanse, uz granicu sa Rusijom, kaže nemačka kancelarka Angela Merkel..Merkelova je, međutim, istakla da eventualno slanje trupa treba da ima za cilj da se izbegne jačanje tenzija u odnosima sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.