Merkel: Neki migranti moraće da budu vraćeni

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Neki migranti moraće da budu vraćeni

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ne postoji zakonsko ograničenje broja tražilaca azila koje Nemačka može da prihvati.

Ipak, ona je ponovila stav nemačke vlade da migranti koji nemaju realne šanse da ostanu treba da budu vraćeni u zemlje porekla.

"Pravo na politički azil ne sadrži ograničenje broja tražilaca azila", rekla je Merkelova u intervjuu Medijskoj grupi "Funke", preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Asošijeted pres.

Prema rečima nemačke kancelarke, Nemačka kao snažna i ekonomski dobrostojeća zemlja ima snage "da učini šta je potrebno" da osigura svakom tražiocu azila fer postupak.

AP podseća da u Nemačku svakog meseca stižu desetine hiljada migranata, od kojih su mnogi izbegli zbog rata i progona u Siriji, Eritreji i drugde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMAČKA ŠIRI RUKE SPASA Merkel kaže da nema limita za broj primljenih migranata

Izvor: Blic, 05.Sep.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da ne postoji zakonski limit za broj azilanata koje bi Namačka mogla da prihvati, prenela je agencija AP..."Kao snažna, ekonomski zdrava zemlja, imamo snage da učinimo šta je neophodno" i omogućimo da svaki podnosilac zahteva za azil bude pravedno...

Nastavak na Blic...

Merkel: Neki migranti moraće da budu vraćeni

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ne postoji zakonsko ograničenje broja tražilaca azila koje Nemačka može da prihvati...Ipak, ona je ponovila stav nemačke vlade da migranti koji nemaju realne šanse da ostanu treba da budu vraćeni u zemlje porekla...- Pravo na politički azil ne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.