Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Moramo da spriječimo odlazak drugih zemalja iz EU

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da je neophodno spriječiti druge članice Evropske unije da krenu putem Britanije, čiji su građani na referendumu izglasali izlazak iz tog bloka, navode njemački mediji.

Ona je na telefonskoj sjednici odbora svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) istakla i da sada nije vrijeme da se radi na brzom produbljivanju saradnje između država članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << evrozone, otkrila su dva anonimna učesnika te sjednice.

EU bi, umjesto toga, trebalo da se pozabavi pitanjima koja brinu građane poput obezbjeđenja granica Unije, otvaranja novih radnih mjesta i unapređenja unutrašnje bezbednosti, navela je njemačka kancelarka, preno je Rojters.

Merkelova je dodala i da su međunarodna finansijska tržišta veoma zabrinuta da Evropskom unijom vlasti više ne mogu da upravljaju nakon što su Britanci izglasali izlazak iz tog bloka.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Merkel: Nema neformalnih pregovora s Britanijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2016

Njemačka  kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da ne želi vršiti pritisak na Britaniju da uspori ili ubrza izlazak iz Europske unije, ali je jasno dala do znanja da rasprava o Brexitu ne može početi dok London službeno ne zatraži izlazak. "Ja nemam kočnicu niti akcelerator, moj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.