Merkel: Grčka da ispoštuje obaveze prema kreditorima

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Grčka da ispoštuje obaveze prema kreditorima

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će nova grčka vlada ispoštovati svoje obaveze prema međunarodnim kreditorima, izjavio je danas portparol Merkelove, Štefen Zajbert.

"Prema našem mišljenju, važno da je da nova vlada u Atini preduzme akcije kako bi podstakla nastavak ekonomskog oporavka Grčke, kao i da ostane pri prethodno preuzetim obavezama", izjavio je Zajbert novinarima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Berlinu, a prenosi agencija Frans pres.

Sa druge strane, predsjednik Evrogrupe Jerun Dajselblum upozorio je Grčku da njeno članstvo u evrozoni zavisi od poštovanja prethodnih aranžmana.

"Članstvo u evrozoni podrazumjeva da poštujete sve ranije preuzete obaveze", izjavio je Dajselblum po dolasku u Brisel na sastanak ministara finansija evrozone.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERKEL: Očekujem od Grčke da poštuje dogovore s međunarodnim kreditorima

Izvor: Kurir, 26.Jan.2015

Važno je da nova vlada nastavi da primenjuje mere za nastavak ekonomskog oporavka Grčke. To znači i da Grčka treba da poštuje ono što je ranije dogovorila, kaže Štefen Zajbert..BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će nova grčka vlada poštovati dogovor koji je postigla sa...

Nastavak na Kurir...

Nemačka očekuje da Grčka poštuje svoje obaveze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje od buduće grčke vlade da poštuje svoje obaveze koje se tiču ekonomskih reformi, saopšteno je danas u Berlinu..."Za nas je važno da mere nove grčke vlade imaju za cilj ekonomski oporavak Grčke, što znači da obaveze moraju biti ispunjene", rekao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.