Merkel: Evropska bezbednost mora da se gradi sa Rusijom

Izvor: Press, 18.Dec.2014, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Evropska bezbednost mora da se gradi sa Rusijom

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da evropska bezbednost mora da se gradi zajedno sa Rusijom, a ne protiv nje.
Evropa želi da zajedno sa Rusijom odgovara na svetske izazove, poručila je Merkelova pred Bundestagom. "Sami ne možemo da idemo tim putem", rekla je ona, dodajući da je neophodno nastaviti dijalog sa Rusijom, preneo je Tas.

Rojters prenosi da je Merkelova rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da će sankcije protiv Rusije ostati na snazi sve dok Rusija ne bude poštovala suverenitet Ukrajine. Ona se, takođe, založila za rešavanje ukrajinske krize diplomatskim, a ne vojnim putem.

Prema njenim rečima, EU će nastaviti da pruža Ukrajini ekonomsku i političku podršku i očekuje od Kijeva korake u pravcu modernizacije privrede. Merkelova se obraća parlamentu uoči dvodnevnog samita EU 18. i 19. decembra. 
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERKELOVA: Evropska bezbednost mora da se gradi sa Rusijom, a ne protiv nje

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014

Nemačka kancelarka takođe je rekla da će sankcije protiv Rusije ostati na snazi dok Moksva ne bude poštovala suverenitet Ukrajine..BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da evropska bezbednost mora da se gradi zajedno sa Rusijom, a ne protiv nje...Evropa želi da zajedno sa...

Nastavak na Kurir...

Merkel: Sankcije su neizbježne

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014

BERLIN - NJemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će sankcije protiv Rusije zbog Ukrajine biti neizbježne sve dok Moskva ne bude poštovala ukrajinski suverenitet...Merkelova je zatražila da Moskva pomogne da Evropa bude bezbjedna "sa Rusijom, a ne protiv Rusije"..."Sve dok ne stignemo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.