Merkel: Britanci neće moći da biraju šta im se svidi

Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Britanci neće moći da biraju šta im se svidi

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Nemačka odlučna da radi na jačanju Evropske unije posle Bregzita, dok je Britancima poručila da u pregovorima neće moći da biraju samo ono što njima odgovara.

Ona je u govoru u Bundestagu uoči odlaska u Brisel, rekla da Nemačka takođe želi da zadrži bliske odnose sa Britanijom.

"Od Britanije zavisi da inicira sledeće korake >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ka napuštanju EU kako bi bilo kakvi neformalni, ili formalni pregovori o njenoj budućnosti mogli da počnu", naglasila je Merkel.

Istovremeno je, kako prenose nemački mediji, Britancima poručila da će EU "osigurati da se pregovori ne vode po principu 'biram najbolje'".

SAMIT U BRISELU "Živite u zabludi, još država će napustiti EU"

Onaj ko želi da izađe iz porodice EU, ne može da očekuje da odbaci sve obaveze, a da zadrži privilegije, naglasila je nemačka kancelarka.

Takođe je dodala da je sada od ključnog značaja izbeći sve mere koje bi mogle da ohrabre druge zemlje da napuste EU.

"Osećamo koliko je značajno da svih 27 preostalih zemalja u EU pokaže da su voljne i sposobne da preduzmu prave korake napred", rekla je Merkel.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Merkelova: Britanci neće birati šta im se svidi

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016, 08:13

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je Nemačka odlučna da radi na jačanju Evropske unije posle „bregzita“, dok je Britancima poručila da u pregovorima neće moći da biraju samo ono što njima odgovara.. . Ona je u govoru u Bundestagu uoči odlaska u Brisel, rekla da želi da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.