Angela Merkel - ličnost godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 26.Dec.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel - ličnost godine

Poznati britanski list Times proglasio je kancelarku Nemačke Angelu Merkel za ličnost godine zbog, kako se navodi u obrazloženju, njene centralne uloge u očuvanju stabilnosti u Evropi.

Prema oceni britanskog lista, Merkel je bila najzaslužnija što nije došlo do većih geopolitičkih poremećaja "posle ruske agresije u istočnoj Evropi".

Nemačka kancelarka, koja do 2016. godine mora da odluči da li će na narednim izborima pokušati da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << i četvrti mandat, izabrana je za ličnost godine pre svega zbog toga što je preuzela kontrolu nad teškim pregovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, posle aneksije Krima.

Merkel je uspela da se nametne kao nezaobilazni faktor u godini kada su odnosi između istoka i zapada došli do tačke pucanja u najopasnijom geopolitičkoj krizi nakon hladnog rata, navodi Times.

Nemačka kancelarka je žena koja nam je potrebna u svetu punom opasnih muškaraca, stoji u obrazloženju.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.