Angela Merkel: Užasno je koliku patnju Rusi izazivaju u Siriji!

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel: Užasno je koliku patnju Rusi izazivaju u Siriji!

Optužbe je iznela tokom posete Turskoj i sastanka s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom.

ANKARA - Nemačka kancelarka Angela Merkel juče je prvi put otvoreno napala Rusiju zbog akcija te zemlje protiv ekstremista Islamske države (IS), naglasivši da šef Kremlja u Siriji tako izaziva neviđenu patnju civila.

Kancelarka, koja je bila poznata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << po blagom stavu prema ruskom predsedniku čak i u trenucima kada je Evropska unija (EU) uvela sankcije njegovoj državi, optužbe je iznela tokom posete Turskoj i sastanka s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom.

- Užasnuti smo patnjama desetinama hiljada ljudi zbog bombardovanja sa ruske strane - naglasila je Merkelova, koja je u Tursku otputovala da bi sa tamošnjim zvaničnicima pronašla rešenje za izbegličku krizu.

Autor: Foto: Beta/AP

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.