Angela Merkel: Sankcije Rusiji moraju da ostanu na snazi da bi se pokazala ozbiljnost

Izvor: Press, 18.Avg.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel: Sankcije Rusiji moraju da ostanu na snazi da bi se pokazala ozbiljnost

- Ako samo sedimo i dopustimo da situacija eskalira, to ne bi bila poželjna situacija – rekla je Angela Merkel nakon razgovora sa letonskom premijerkom Laimdotom Straujumom u Rigi, preneo je AFP.
Merkelova je svoj letonskoj koleginici prenela uveravanja da baltičke zemlje mogu da računaju na solidarnost Nemačke. Ona je takođe istakla da obaveza NATO da pomogne baltičkim zemljama “nije samo na papiru”, već mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se ispuni u slučaju potrebe.

 
Nemačka kancelarka je obećala takođe da će NATO pojačati prisustvo na Istoku, najavila mogućnost održavanja manevara, ali je odbacila ideju o izgradnji novih NATO baza u istočnoj Evropi.
Nemačka vlada je obećala i da će od septembra uputiti šest borbenih aviona koje treba da pojačaju nadgledanje baltičkog vazdušnog prostora.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji bilo neophodno

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2014, 11:20

19.08.2014. -..Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je uvođenje zapadnih sankcija Rusiji bilo neophodno. „Neophodno je bilo uvesti sankcije Rusiji, kako bi se pokazala sva ozbiljnost naših planova. Ništa ne čineći mogli smo samo da pogoršamo situaciju“, rekla je Merkel na pres-konferenciji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.