Angela Merkel: Nije vreme za puste želje, Britanija mora da napusti EU

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel: Nije vreme za puste želje, Britanija mora da napusti EU

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ne vidi mogućnost da Britanija ne ispuni odluku o napuštanju Evropske unije.

- Ne vidim način da se to izmeni - rekla je Merkel posle samita EU u Briselu u utorak.

Ona je istakala da nije vreme za "puste želje".

Razgovore sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom opisala je kao "ozbiljne, ali prijateljske".

Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naglasila da nije vreme ni za žaljenje, niti ljutnju i da Evropa mora da se suoči sa situacijom.

- Želim veoma jasno da kažem da nema povratka natrag - odgovorila je Merkel upitana za mogućnost da Britanija "povuče" Bregzit.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EU o Brexitu: Nema nazad

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je sinoć da ne vidi mogućnost da Britanija ne ispuni odluku o napuštanju Evropske unije...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Ne vidim način da se to izmeni", rekla je Merkel posle samita EU u Briselu u utorak...Ona je istakala da nije vreme za "puste...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.