Ana Brnabić posle sastanka sa nemačkom kancelarkom: Merkelova pohvalila napredak Srbije i Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić posle sastanka sa nemačkom kancelarkom: Merkelova pohvalila napredak Srbije i Vučića

U Trstu je održan 4. samit lidera zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da nemačka kancelarka Angela Merkel tokom njihovog bilateralnog sastanka nije govorila o vremenskim okvirima za prijem Srbije u EU, ali da pohvalila napredak naše zemlje i sve ono što je uradio Aleksandar Vučić.

U izjavi iz Trsta na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li je Merkelova na sastanku rekla nešto konkretno kada bi Srbija mogla da uđe u EU, na čemu insistira predsednik Aleksandar Vučić, Brnabić je odgovorila: "Nije pričala o vremenskim okvirima, ali je pričala da je Srbija puno uradila u poslednje tri godine, da je predsednik Vučić uradio puno i u ekonomskim reformama i da se sada na Srbiju gleda potpuno drugačije nego kao što se gledalo pre nekih četiri ili pet godina."

Ona je sumirala rezultate današnjeg samita, još jednom ponovivši značaj potpisavanja Ugovora o transportnoj zajednici, kao i procesa digitalizacije.

U Trstu je danas održan 4. samit lidera zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.