ANGELA MERKEL OPREZNA: Još dosta posla do sporazuma s Grčkom

Izvor: Kurir, 22.Maj.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANGELA MERKEL OPREZNA: Još dosta posla do sporazuma s Grčkom

Atini ostaje sve manje vremena za konačni dogovor s kreditorima

RIGA - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Rigi da još uvek ima dosta posla pre nego što dođe do sporazuma sa Grčkom od koga zavisi program finansijske pomoći toj zemlji, kojoj ostaje sve manje vremena za konačni dogovor sa kreditorima.

Vlada premijera Aleksisa Ciprasa već mesecima pregovara sa međunarodnim kreditorima, koji u zamenu za isplatu poslednje tranše kredita >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pomoći vredne 7,2 milijarde evra zahtevaju dodatne mere štednje, prenosi agencija Frans pres.

Meeting yesterday with Chancellor #Merkel and President @fhollande. #Greece pic.twitter.com/pjhz0SLkc0

Uoči današnjeg samita EU u Rigi, Cipras se sinoć sastao sa Merkelovom i predsednikom Francuske Fransoaom Olandom.

"Sastanak je bio prijateljski i konstruktuivan, ali jasno je da se mora nastaviti sa saradnjom sa institucijama. Ima još mnogo posla", navela je nemačka kancelarka.

Cipras je uoči samita poručio da je optimističan. Do postizanja sporazuma između kreditora i Atine o reformama koje Grčka treba da sprovede, toj zemlji je blokirana preostala tranša iz paketa međunarodne pomoći. Bez pristupa tim sredstvima, Grčkoj, kako se ocenjuje, preti bankrot, a možda i izlazak iz evrozone.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Grčka

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Još dosta posla do sporazuma s Grčkom

Izvor: Kamatica.com, 22.Maj.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Rigi da još uvek ima dosta posla pre nego što dođe do sporazuma sa Grčkom od koga zavisi program finansijske pomoći toj zemlji, kojoj ostaje sve manje vremena za konačni dogovor sa kreditorima...Vlada premijera Aleksisa Ciprasa već mesecima...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.