Stiže novi Gugl android, prednost duže trajanje baterije

Izvor: BKTV News, 23.Mar.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novi Gugl android, prednost duže trajanje baterije

Komapnija Gugl objavila je deo onog što je spremljeno za novi operativni sistem pod nazivom "Android O", a najveća promena odnosi se na ekonomičnije korišćenje i produžavanje trajanja baterije.

Novi Android O automatski ograničava rad aplikacija koje ne koristite sve vreme, a koje rade u pozadini, te bi tako trebalo da se uštedi na potrošnji energije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Android O brings fun customizations that set the stage for bigger changes https://t.co/bylLYFO0vJ pic.twitter.com/auUHVZrNCa

Sledeća promena je kod notifikacija. Do sada su obično stizale na desetine za brojne dnevne aktivnosti, a sada će oni koji razvijaju aplikacije moći notifikacije da grupišu u kategorije nazvane "channels" pa će obaveštenja biti mnogo ređa i prilagođenija svakom korisniku. Dodatak je i "snooze" opcija koja neće izbrisati notifikaciju već će vam je poslati kasnije, kada budete imali vremena da je pregledate.

Od noviteta tu su još "slika u slici" displej koji omogućava da se u isto vreme gleda video i koriste druge aplikacije kao i poboljšana blutut konekcija.

Ove promene za sada su dostupne samo za divelopere, kako bi mogli da otpimalizuju aplikacije, ali će uskoro stići i do korisnika.

Dobre vesti iz Gugla: Stiglo važno poboljšanje za Gmail

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.