Stiže novi Android za Gugl, obećavaju duže trajanje baterije

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novi Android za Gugl, obećavaju duže trajanje baterije

Gugle je objavio deo onog što su spremili za novi operativni sistem - Android O. Najveća promena odnosi se na ekonomičnije korišćenje i produžavanje trajanja baterije pre svega kroz aplikacije koje rade u pozadini.

Novi Android O utomatski ograničava rad aplikacija koje ne koristite sve vreme, a koje rade u pozadini, i tako bi trebalo da se uštedeti na potrošnji energije.

Sledeća promena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod notifikacija. Do sada su obično stizale na desetine za brojne dnevne aktivnosti, a sada će oni koji razvijaju aplikacije moći notifikacije da grupišu u kategorije nazvane "channels" pa će obaveštenja biti mnogo ređa i prilagođenija svakom korisniku. Dodatak je i snooze opcija koja neće izbrisati notifikaciju već će vam je poslati kasnije, kada budete imali vremena da je pregledate.

Ove promene za sada su dostupne samo za divelopere, kako bi mogli da otpimalizuju aplikacije, ali će uskoro stići i do korisnika. Od noviteta tu su još "slika u slici" displej koji omogućava da se u isto vreme gleda video i koriste druge aplikacije kao i poboljšana blutut konekcija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stiže novi Gugl android, prednost duže trajanje baterije

Izvor: BKTV News, 23.Mar.2017

Komapnija Gugl objavila je deo onog što je spremljeno za novi operativni sistem pod nazivom "Android O", a najveća promena odnosi se na ekonomičnije korišćenje i produžavanje trajanja baterije...Novi Android O automatski ograničava rad aplikacija koje ne koristite sve vreme, a koje rade u pozadini,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.