Raste broj napadnutih Android korisnika sa ransomware virusom

Izvor: PCAxe.com, 01.Jul.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj napadnutih Android korisnika sa ransomware virusom

Broj korisnika koji su napadnuti ransomware virusom za Android uređaje učetvorostručen je u periodu od samo jedne godine, pri čemu je najmanje 136.000 korisnika bila meta ovih napada. Izveštaj o ransomware pretnjama, koji je kreirala kompanija Kaspersky Lab, takođe ukazuje na činjenicu da je velika većina napada zasnovana na samo četiri grupe malvera.
Ransomware je vrsta malvera koji blokira pristup informacijama na žrtvinom uređaju tako što zaključava ekran pomoću specijalnog prozora, ili postavlja šifre na važne podatke, a zatim zahteva od korisnika da plate otkup, i veoma je rasporostranjen i ozbiljan problem.
Pogledaj vesti o: Android,   Kaspersky

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.