Prikazan funkcionalni modularni telefon

Izvor: ITsvet.com, 01.Nov.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikazan funkcionalni modularni telefon

Ako ste bili skeptični prema Google-ovom Project Ara projektu nije vam za zameriti jer je cilj ovog projekata bila izrada modularnih smart telefona čiji delovi bi se mogli menjati po potrebi korisnika. Međutim, inženjerski tim pri NK Labs je prikazao Phonebloks, stvarni, funkcionalni telefon koji koristi Android operativni sistem i koji je sastavljen iz samostalnih delova. Ovaj telefon koristi stariju Jelly Bean verziju operativnog sistema umesto obećanog Lollipop builda i u okviru video kap se vidi te mali deo funkcionalnosti, ali i ovo je značajan progres u odnosu na prethodne najave Project Ara tima koje su se samo svodile na obećanja. Više informacija i dokaza će biti prikazano na drugoj Ara konferenciji 14. januara.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Project Ara Modualrni telefoni od 2015. godine

Izvor: ITsvet.com, 02.Nov.2014, 11:21

Project Ara koji se razvija u okviru Google-ove Advanced Technology and Projects Group trenutno sarađuje sa više od 20 partnera i ima za cilj da svoje modularizovane smart telefone načini dostupnim za komercijalnu proizvodnju u toku 2015. godine, navode izvori iz industrije. Proizvođači iz lanca...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.