Ove aplikacije su najveći žderači baterije na telefonu

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2017, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove aplikacije su najveći "žderači" baterije na telefonu

Nije tajna da neke aplikacije za Android više troše bateriju vašeg pametnog telefona, dok neke to čine manje. Među najvećim pijavicama često su neke od najpopularnijih aplikacija. Evo kako rešiti problem

Veći potrošači nastavljaju da rade u pozadini tj čak i ako ih u tom trenutku ne koristite. Sve to nemilo troši bateriju. Među najvećim takvim aplikacijama često su neke od najpopularnijih.

Evo spiska najvećih potrošača sa preporukama kako rešiti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << problem.

1) Snapchat

Ta je aplikacija na vrhu brojnih lista najgorih "žderača" baterije. Šta možete da učinite? Uključite režim rada Travel, jednu od novih Snapchatovih opcija koja sprečava prethodno učitavanje slika i videa. Pronaći ćete ju u postavkama aplikacije.

Takođe, možete isključiti praćenje lokacije, ali time ćete i ugasiti geofiltere. Umesto Snapchata, možete probati Instagram Stories.

2) Tinder

Na Tinderu ćete možda naći partnera/ku ali ćete to platiti praznom baterijom zato što aplikacija stalno prati vašu lokaciju i osvežava informacije na osnovu prikupljenih podataka.

Šta možete učiniti? Nemojte visiti stalno na Tinderu. Isključite pozadinsko osvežavanje kako ne bi nastavila da radi i kada je ne koristite. Dobro je i isključiti sve notifikacije kao i koristiti Tinder Online na desktop računaru.

Umesto Tindera, možete probati aplikacije kao što su OkCupid i Match.com. Ali, i one pate od sličnih problema.

3) BBC News (i bilo koja aplikacija za vesti)

Aplikacije za vesti takođe se stalno osvežavaju u pozadini.

Moguća alternativa za praćenje vesti je Twitter. Sve veće medijske kuće prisutne su na tom servisu i prilično su aktivne.

4) Microsoft Outlook

Microsoftove aplikacije za Android obično nisu među prvim sumnjivcima za prekomerno trošenje baterije. Ali, Outlook jeste zbog toga što je beskoristan ako se ne osvežava u pozadini.

Šao možete učiniti? Isključiti obaveštenja za e-poštu, eventualno. Ili se prebaciti na drugu aplikaciju. Gmail je svakako bolji izbor.

5) Facebook i Messenger

Najveća društvena mreža sveta i njeni sateliti često su među najvećim potrošačima baterije.

Šta možete učiniti? Uklonite ih, pa instalirajte Facebook Lite i Messenger Lite, verzije koje koriste manje podataka, resursa i energije. Nemaju video pozive, ali preživećete bez njih.

6) Amazon Shopping

Ukoliko imate ovu aplikaciju nekim slučajem instaliranu, odmah je izbrišite. Nije najbolje optimizovana za Android, pa opterećuje bateriju više nego što je nužno.

Šta možete učiniti? Koristite Amazon sajt na telefonu.

Šta možete učiniti? Uklonite te dve aplikacije ako ih imate. Eventualno ih možete zameniti aplikacijom kao što je Greenify, koja zaustavlja rad aplikacija u pozadini sve dok ih zaista ne koristite, piše Tportal.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ove aplikacije su najveći "žderači" baterije na telefonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2017

Nije tajna da neke aplikacije za Android više troše bateriju vašeg pametnog telefona, dok neke to čine manje. Među najvećim pijavicama često su neke od najpopularnijih aplikacija...Veći potrošači nastavljaju da rade u pozadini tj čak i ako ih u tom trenutku ne koristite. Sve to nemilo troši...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.