Meksiko: Taksisti protiv Ubera

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Taksisti protiv Ubera

Više hiljada taksista demonstriralo je danas u Meksiko Sitiju protiv Ubera, koja putem android aplikacije nudi alternativu klasičnom taksiju, zahtevajući od vlade da zabrani tu američku kompaniju.

Istovremeno, Uber je na protest odgovorio besplatnim vožnjama za građane Meksiko Sitija, grada sa 20 miliona stanovnika i četiri miliona vozila.

Taksisti su tokom protesta zakrčili glavne ulice grada, na prozorima vozila su napisali "Uber napolje", a nosili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i transparente sa natpisom "Kriminalci sa tablicama".

Oni su se požalili da je Uber pošteđen plaćanja određenih poreza i da zato može da ponudi jeftiniju vožnju.

Jedan od vlasnika taksi kompnaije je istakao da je to nezakonito.

"Uber je strana kompanija koja je došla u Meksiko da se nelegalno obogati", rekao je on.

Taksisti u Meksiku izdvajaju najmanje 400 dolara godišnje za poreze, tablice i ostale dadžbine, a dodatno plaćaju još 16 odsto poreza ako klijenti traže račun.

Uber je postao predmet sudskog procesa u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Španiji, a protiv te kompanije održani su protesti u više glavnih gradova, uključujući London i Brisel.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.