Android nadogradnje stizaće vam brže!

Izvor: Mondo, 13.Maj.2017, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android nadogradnje stizaće vam brže!

Ažuriranje operativnog sistema na Android telefonima više neće biti toliko sporo i komplikovano uz Project Treble, koji će se pojaviti sa Android O OS-om.

Spora ažuriranja proizvođača su ogroman problem za Android, o čemu ne moramo previše da tupimo, jer svi uglavnom znaju kako to sve ide. Google izbaci novi Android dezert, pa onda, između tri meseca i godinu dana kasnije, to ažuriranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stiže do vašeg telefona, pod uslovom da on, recimo, nije stariji od godinu i po dana. Ovo nije samo krivica proizvođača telefona. Proces ažuriranja Androida u više nivoa je prilično zapetljan.

Google nemoćan pred sve većim Android problemom...

Google je odlučio da napravi neke konkretne korake da ubrza ta ažurianja i smanji vreme čekanja. Pred I/O 2017 konferenciju, Android je najavio Project Treble. Najavljen kao najveća promena Android sistemske arhitekture ikada, PT odvaja low-level kod koji rade proizvođači čipova, poput Samsung-a i Qualcomm-a od Android OS kodne baze. Ovo je najjednostavnije objašnjenje kako to funkcioniše, a rezultat je da proizvođači uređaja mogu sada ažurirati samo kod relevantan za operativni sistem, bez potrebnog dodatnog posla od strane SoC kompanija.

Vreme je da se načne Oreo!

Na ovaj način se premošćava ozbiljno usko grlo u procesu ažuriranja i nove Android verzije bi trebale da stižu do uređaja brže. Dodatno, Google pokušava da svoje partnere koji proizvode uređaje i procesore ubedi da svoje promene koda, kao što su nove opcije i ispravke, prebace na zajedničku Android Open Source Project kodnu bazu.

Google ne popravlja ogroman Android problem

Project Treble je deo predstojećeg Android O i već radi na Developer Preview verziji za Pixel telefone. Svi uređaji koji se lansiraju na O sistemu ili se ažuriraju na njega će podržavati ovaj program. Sledeća verzija Androida dolazi kasnije ove godine prenosi phoneArena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.