Stenford: Ana u drugom kolu, a Lisicki u istoriji

Izvor: Sportal.rs, 30.Jul.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stenford: Ana u drugom kolu, a Lisicki u istoriji

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Stenfordu, ali će sa tog meča ostati upamćena njena rivalka Sabine Lisicki, koja je ostvarila najbrži servis u istoriji ženskog tenisa.

Ana Ivanović je pobedila sa 7:6 i 6:1, ali je Lisicki zabeležila servis od 210,8 kilometara na sat, što je najbrži servis u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ženskog tenisa. Ivanovićeva je čak uspela da uzvrati, ali njena loptica za malo nije pogodila crtu i otišla je u aut.

Dosadašnji rekord držala je Venus Vilijams, koja je na US openu 2007. godine imala servis od 207,6 kilometara na sat.Na listi 10 najbržih servisa u ženskom tenisu svih vremena među rangiranim igračicama, Ana Ivanović je deveta, pošto je na Rolan Garosu 2007. odservirala 201 kilometar na sat.

(Foto: Beta/AP//Ben Curtis)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.