NAJAVA DANA (petak, 24. oktobra): Irci čekaju šampiona, Ivanovićeva protiv Simone Halep

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (petak, 24. oktobra): Irci čekaju šampiona, Ivanovićeva protiv Simone Halep

Pogledajte koji nas najinteresantniji sportski događaji očekuju danas

Već po tradiciji petkom na programu okršaji u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, ali i borba za naslov najboljeg u Irskoj pa savetujemo da obratite pažnju na susret Dandalka i Kork Sitija. Naravno, i na pokušaj Ane Ivanović da preko odlične Simone Halep izbori nastavak takmičenja na završnom WTA turniru u Singapuru. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Za strastvene ljubitelje košarke tu je Evroliga. Navijače Crvene zvezde posebno će zanimati duel Olimpijakosa i Kuće Laboral u Atini.

Grojter je u poslednja četiri meča jednom pobedio i dosta zaostaje za liderom Cvajte. Zbog toga ima imperativ pobede protiv tima koji mu u potpunosti leži. Na 11 poslednjih mečeva Detelinari su ostvarili šest pobeda protiv FSV Frankfurta i pet odigrali nerešeno. Na prethodna četiri došlo je GG.

Verder na začelju tabele, još bez pobede u novoj sezoni (četiri remija i četiri poraza), pa bez obzira na to što igra pred svojim navijačima nije favorit. Ono što ide na ruku klubu iz Bremena jeste tradicija. Na 16 prethodnih utakmica (od 2000. godine do danas) Keln ga je samo dva puta savladao.

Domaćin je favorit. Lans je van forme. Na prethodnih šest utakmica gost ne zna za trijumf i drži poslednju poziciju. Tuluz je odličan kod kuće, zabeležio je dve pobede i dva remija. U poslednjih 13 međusobnih okršaja na svakom je došlo 0-2. Na poslednjih šest tri pobede i tri remija Tuluza.

Ove ekipe se sastaju prvi put posle polufinala ULEB kupa 2007. Ukoliko momci iz Uniksa uspeju da zaustave Ljulja i Rodrigeza, onda imaju šansu u ovom meču. Nijednom protivniku nije lako kada ode u Rusiju, ali Real je u formi i ekipa iz Kazanja moraće dobro da pripremi ovaj meč.

Ovo je okršaj dva tima koja se bore za prvo mesto na tabeli u grupi u kojoj je i Crvena Zvezda. Videćemo kako će se snaći Tomas Ertel u duelu sa jednim od najboljih plejmejkera ove decenije Spanulisom, a neće mu biti lako ni sa Slukasom. Dosta toga zavisiće od šuta za tri poena.

Simona Halep je osigurala prvo mesto u grupi na finalnom WTA turniru u Singapuru, a Ivanovićevoj samo ubedljiva pobeda od 2:0 završava posao. Serena Vilijams je već savladala Eženi Bušar, ima dve pobede, Ana jednu uz meč manje. Od Halepove je uspešnija u međusobnim duelima, ali Simona je u formi.

Prošlosezonski premijerligaš Fulam ima očajnu sezonu. Iako je malo popravio igru i dalje prima najviše golova u ligi. Čarlton je samo jednom  poražen u prvih 13 kola. Čak sedam puta igrao je nerešeno. Pet od poslednjih šest međusobnih okršaja značilo je i makar po gol na obe strane.

Poslednje, 33. kolo irske Premijer lige donosi odgovor na pitanje ko će biti šampion te ostrvske države. Odlučuju Dundalk i Kork Siti. Gosti u seriji od šest uzastopnih pobeda, a igra im bod. Ali, Dundalk je domaćin, a treba imati na umu da je pobedio na tri poslednja susreta sa večerašnjim rivalom.

Levante je na pretposlednjoj poziciji sa bodom više od fenjeraša Kordobe, ali je svih pet bodova u sezoni osvojio na gostovanjima. Na sve četiri utakmice Selte u Vigu isplatilo se igrati GG3+, ali na poslednjih pet okršaja sa Levanteom nije bilo više od jednog gola. Poslednja tri donela su dvojke.

Tačno je dva meseca prošlo od kada je Den Hag ostvario poslednju pobede u Eridiziviji. Dodreht na trijumf čeka puna dva i po meseca. Računajući i prijateljske susrete na četiri od poslednjih pet međusobnih susreta prošla je igra GG3+. Na tri poslednja takmičarska susreta slavio je domaćin.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Košarka,   Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.