Izložba Magline u Staroj kapetaniji

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Magline" u Staroj kapetaniji

Izložba Ane Ivanović "Magline" biće otvorena večeras (19) u Galeriji Stare kapetanije.

"Ivanovićeva kroz svoje slikarstvo nalazi mogućnosti da se ključne kategorije ljudskog, zemaljskog bitisanja predstave sublimovano i tako uzdignu na nivo koji se može sagledati bez atributa prizemnosti i banalnosti. Takve sublimacije, izražene neutralnim i hromatskim maglinama uzdignute su na nivo univerzuma, pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tom kontekstu sagledivije", navodi se u saopštenju Stare kapetanije.

Slike Ivanovićeve ne mogu biti objašnjene pismom, odnosno rečima, "jer su reči samo niti neke imaginarne paučine kojom čovek pokušava da se zakači za večnost, pa je cilj mog slikarstva misao ili još tačnije beskonačno ćutanje", objašnjava autorka svoje delo.

Ivanović je rođena 1989. godine u Kraljevu. Srednju Umetničku školu završila je u Kraljevu, smer grafički dizajn. Diplomirala je na Filološko - umetničkom fakultetu u Kragujevcu 2012. godine, smer zidno slikarstvo na klasi profesora Željka Đurovića.

Master studije završila je 2013. godine na istom fakultetu kod profesora Slobodana Marinkovića. Članica je grupe "ZiD" od 2012. godine.

Izložba će trajati do 10. avgusta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.