Ivanović: Važna pobeda u teškim uslovima

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: "Važna pobeda u teškim uslovima"

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je zadovoljna igrom i pobedom u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv Ukrajinke Eline Svitoline i da očekuje težak duel u polufinalu.

Ana Ivanović se plasirala u polufinale Rolan Garosa, pošto je u utorak pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:3, 6:2.

"Zadovoljna veoma pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jer nije bio nimalo lak meč, s obzom na uslove. Bilo je vetrovito, ali srećna sam što sam uspela da ostanem smirena tokom celog meča, da igram agresivno kako sam planirala i da je stavim pod pritisak. Ona je zaista dobro igrala cele nedelje, srećna sam što sam uspela da drugi set završim duplim brejkom", rekla je Ivanović posle meča.

Sedma teniserka sveta će u polufinalu igrati protiv 13. teniserke sveta, Čehinje Lucije Šafarove.

"Biće težak meč, ona je u super formi, to je dokazala juče i danas. Spremna sam za taj okršaj, pokušaću da se spremim najbolje što mogu, ali neće biti lako. Biće važno da od samog početka budem u meču", rekla je ona.

Ivanović je do sada osam puta igrala sa Šafarovom i ostvarila tri pobede.

"Ona je levoruka, ima dobar servis koji je teško pročitati. Pravi malo grešaka, mnogo jako udara, dobro se kreće. Ima malo rupa u njenoj igri, biće važno da budem koncentrisana na svaki poen, da napravim dobar plan igre, da igram svoju igru, budem agresivna i radim ono što sam radila do sada. U prošlosti smo imale mnogo teških duela", rekla je srpska teniserka.

Ivanović je navela da su ona i Svitolina zbog jakog vetra u današnjem meču pravile greške, ali da je iznenađena svojom dobrom igrom na mreži, s obzirom na teške uslove.

"Moraš da budeš u glavi jak i da misliš o narednom poenu. Morala sam više da se krećem, da se trudim da više ulazim u teren i udaram. Moraš stalno da budeš aktivan i agresivan kada su takvi uslovi", rekla je ona.

Ivanović je ponovila da pre početka Rolan Garosa nije imala velika očekivanja.

"Svesna sam da za put kojim sa krenula i rad koji sam zacrtala nekad treba vremena kako bi se video rezultat. Srećna sam što sam uspela da igram sve bolje iz meča u meč, sve dođe na svoje. Najvažnije je da idem dan za dan i da se trudim da svakog dana postignem nesto više i napredujem", rekla je ona.

Ivanović je 2008. godine osvojila Rolan Garos, a upitana da li je ovaj turnir  podseća na tu godinu, ona je rekla da "se oseća kao druga osoba".

"Ovo je nova godina, novo učešće, nove protivnice, nove su situacije. Biće naporno, ali radujem se ovom izazovu", rekla je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ana Ivanović pred polufinale Rolan Garosa: Radujem se!

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 10:05

Ana Ivanović rekla je da je zadovoljna igrom i pobedom u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv Ukrajinke Jeline Svitoline i da očekuje težak duel u polufinalu...Ana Ivanović se plasirala u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:3, 6:2..."Zadovoljna sam veoma pobedom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.