Ana u grupi sa Serenom

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana u grupi sa Serenom

Ana Ivanović na završnom turniru u grupi sa Serenom Vilijams, koja brani titulu. Real ubedljiv protiv Levantea. Trener Voriorsa Stiv Ker uporedio Ognjena Kuzmića sa legendom - Hakimom Olajdžuvonom. Predsednik Ruske teniske federacije suspendovan zbog uvrede sestara Vilijams. Real ubedljiv protiv Levantea - 5:0. Lampard propušta duel sa CSKA zbog povrede.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru  

22.50 - Fudbaleri Sasuola i Juventusa odigrali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su nerešeno, 1:1, u utakmici sedmog kola italijanskog prvenstva.

Sasuolo je poveo golom Zaze u 13. minutu, a izjednačio je Pol Pogba u 19. minutu, posle dodavanja Karlosa Teveza.

Juventus je tako prekinuo niz od šest prvenstvenih pobeda, ali je i dalje prvi na tabeli. Crno-beli imaju 19 bodova, jedan više od Rome, koja je ranije pobedila Kjevo sa 3:0.

Ostale utakmice sedmog kola igraju se u nedelju.

22.21 - Fudbaleri Barselone pobedili su na svom terenu Eibar sa 3:0, u utakmici osmog kola španskog prvenstva i stekli četiri boda prednosti nad Real Madridom.

Barselona je za 14 minuta postigla sva tri gola. Ekipa Luisa Enrikea povela je u 60. minutu golom Ćavija Ernandesa, vođstvo je duplirao Nejmar u 72. minutu, a dva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Lionel Mesi.

To je bio 250. prvenstveni gol Mesija i nedostaje mu jedan kako bi izjednačio rekord legendarnog igrača Atletik Bilbaoa Telma Zare. To će pokušati sledećeg vikenda, kada je na programu derbi na Santjago Bernabeu sa Real Madridom, "el klasiko".

Golman Barselone Klaudio Bravo nije primio gol 720 minuta, pa je Barselona jedina ekipa u Primeri koja je sačuvala svoju mrežu.

Ranije danas Real Madrid je sa 5:0 pobedio Levante (po dva gola Kristijana Rondalda i Ćićarita Ernandeza), a Atletik Bilbao i Selta odigrali su nerešeno, 1:1.

21.54 - Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca zabeležili su pobede u utakmicama drugog kola kvalifikacionih turnira za plasman u Ligu šampiona.

Zvezde je u grupi A u Hanoveru deklasirali Spartak iz Volgograda sa 14:4 (2:1, 4:1, 4:2, 4:0) i time obezbedila nastavak igranja u Evropi.

Najefikasniji u redovima šampiona Srbije bio je Strahinja Rašović sa pet golova, dok su se po tri puta u strelce upisali Tomašević i Viktor Rašović.

Ubedljivi su bili i Kragujevčani, koji su na svom bazenu pobedili istanbulski Juzme sa 18:3 (4:2, 3:0, 4:0, 7:1).

Radnički su do drugog trijumfa u grupi D predvodili Vuksanović i Milić sa po pet golova, dok je jedan manje dao Basara.

Crvenu zvezdu u poslednjem kolu turnira u Hanoveru sutra očekuje meč sa Pro Rekom (10.30), dok će se Radnički sastati sa Posilipom (11.30).

21.35 - Košarkaši Igokee pobedili su Krku sa 66:53 (8:13, 14:21, 19:7, 15:12), u prvom meču četvrtog kola Jadranske lige.

Ovo je prvi poraz Krke ove sezone, dok je istovremeno Igokea zabeležili prvi trijumf u regionalnom takmičenju.

Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini kada je ekipa iz Laktaša dozvolila protivniku da postigne samo sedam poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džons sa 19 poena, Jorović je ubacio 13, Bunić 12, dok se kod Krke istakao Armsted sa 14 poena.

19.55 - Fudbaleri Rome pobedili su Kjevo sa 3:0 (3:0) u prvom meču sedmog kola italijanske Serije A. Roma se ovim trijumfomizjednačila na prvom mestu tabele sa Juventusom, koji gostuje Sasuolu.

Gol za "vučicu" postigao je srpski internacionalac Adem Ljajić, dok su se u listu strelaca upisali Matija Destro i kapiten Frančesko Toti.

19.49 - Fudbaler Mančester sitija Frenk Lampard najverovatnije će propustiti predstojeću utakmicu sa ekipom CSKA iz Moskve u Ligi šampiona zbog povrede butine, preneli su britanski mediji.

Mančester siti je danas pobedio Totenhem sa 4:1, a tokom prvog poluvremena Lampard je na nosilima iznet sa terena. Lampard će se podvrgnuti lekarskim pregledima, posle kojih će biti

utvrđeno koliko je povreda ozbiljna, ali najverovatnije neće igrati protiv CSKA u utorak, u utakmici trećeg kola Grupe E u Ligi šampiona.

"Frenk je povredio mišić. Posle sutrašnjih pregleda će situacija biti jasnija, ali kako sada stvari stoje, neće putovati u Rusiju", rekao je trener Sitija Manuel Pelegrini.

19.05 - Španski teniser David Ferer plasirao se u finale turnira u Beču pošto je pobedio Filipa Kolšrajbera iz Nemačke sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 7:6). Peti teniser sveta je do pobede došao za dva i po sata, a u finalu će igrati protiv Britanca Endija Mareja, 11. na ATP listi.

17.51 - Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom terenu Levante sa 5:0, u utakmici osmog kola španskog prvenstva i preuzeli drugo mesto na tabeli. Dvostruki strelac u šestoj prvenstvenoj pobedi Reala bio je Kristijano Ronaldo, koji je iz penala pogodio mrežu u 13. minutu, i u 61. minutu. Strelci za "kraljevski" klub bili su i Havijer Ernandes u 28. minutu, Hames Rodriges u 66. minutu i Isko u 82. minutu.

15.48 - Ženska teniska asocijacija kaznila je novčanom kaznom od 15.000 dolara i jednogodišnjim isključenjem iz turnira predsednika Teniskog saveza Rusije Šamila Tarpišceva zbog uvredljivih reči izgovorenih na račun sestara Venus i Serene Vilijams, koje je nazvao "braćom".

Izjave Šamila Tarpiščeva na ruskoj televiziji o dve najveće sportiskinje u istoriji ženskog tenisa su uvredljive, degradirajuće i nemaju mesta u našem sportu, izjavila je izvršna direktorka VTA Stejsi Alaster u saopštenju.

U nedavnoj noćnoj emisiji na ruskoj televiziji, voditelj je naveo Tarpišceva da kaže da je Šarapova igrala sa jednim od "braće Vilijams". VTA takođe traži da on više ne bude predsednik Kupa Kremlja koji je upravo u toku u Moskvi i završava se u nedelju. Ruska teniska federacija izdala je saopštenje u kome je Tarpišcev izrazio žaljenje za lošu interpretaciju njegovih reči.

Žalim zbog šale koja je izvučena iz konteksta pri prevodu na engleski i koja je privukla toliku pažnju. Ništa od onog što je rečeno na televiziji nije bilo zlonamerno, napisao je Tarpiščev u saopštenju i izjavio da su Serena i Venus izvanredne sportiskinje bez premca, i da su oličenje snage i izdržljivosti.

15.15 - Menadžer Liverpula Brendon Rodžers potvrdio je da će napadač Danijel Staridž zbog povrede odsustvovati sa terena još mesec dana. Dvadesetpetogodišnji Starodž nadao se povratku na teren u nedelju kada Liverpul gostuje Kvins park rendžersu, ali je na treningu povredio list.

Staridž najverovatnije neće igrati na utakmici Lige šampiona protiv madridskog Reala, ni za reprezentaciju Engleske u kvalifikacijama za šamponat Evrope protiv Slovenije.

"Danijel je povredio mišić lista. Najverovatnije će biti odsutan između dve i četiri nedelje", rekao je Rodžers.

14.24 - Legenda ukrajinske i svetske atletike Sergej Bubka podržao je svetskog rekordera u skoku s motkom Francuza Renoa Lavilenija u izboru za atletičara godine u svetu.

Nekadašnji višestruki svetski rekorder u toj disciplini, Bubka napisao je na Tviteru da je njegov izbor logičan.

Svi kandidati su svetske zvezde, ali moja posebna naklonost pripada Lavileniju, razumećete zašto, rekao je Bubka.

Međunarodna atletska federacija saopštiće ime pobednika na svečanosti u Monaku 21. novembra.

13.19 - Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović igraće na završnom VTA turniru u Singapuru u grupi sa prvom igračicom sveta Serenom Vilijams, koja brani titulu.

Ivanovićeva će u "crvenoj grupi" igrati još sa Rumunkom Simonom Halep i Kanađankom Eženi Bušar.

Drugu "belu grupu" predvodi Ruskinja Marija Šarapova, a u njoj su još šampionka Vimbldona Čehinja Petra Kvitova, Poljakinja Agnješka Radvanska i Dankinja Karolina Voznijacki.

Turnir u Singapuru igra se od 20. do 26. oktobra.

12.48 - Majka italijanskog bicikliste Marka Pantanija, koji je preminuo 2004. zbog prekomerne doze kokaina, sumnja da je njen sin ubijen i u prilog tome je otkrila da se on plašio da pobedi na Điru 1999. godine.

Pronašla sam delove hartije među njegovim stvarima na kojima je napisao da se plaši da pobedi, rekla je Tonina Pantani za Gacetu delo sport.

Ona je dodala da joj je Marko oduvek govorio "kako ne razume zašto mu govore da izgubi, kada je on celog života učen da dâ sve od sebe u jednoj biciklističkoj trci".

Ranije ove nedelje, dve posebne naknadne istrage pokrenute su povodom smrti italijanskog bicikliste.

Kako se spekuliše, Pantani je možda bio primoravan da izgubi na takmičenju Điro d'Italija 1999. godine, kako kladioničari povezani sa mafijom ne bi izgubili ogromnu sumu novca.

11.54 - Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko najavio je moguću žalbu Ruske teniske federacije zbog odluke Ženske teniske asocijacije (VTA) da suspenduje ruskog selektora Šamila Tarpiščeva koji je uvredljivo govorio o sestrama Vilijams.

Odluka VTA da kazni Tarpišceva je uznemirujuća. Tarpiščev je autoritet u svetu tenisa. Veoma mi je žao zbog incidenta, rekao je Mutko za agenciju Tas.

On je istakao da treba utvrditi da li su reči Tarpiščeva koje su izgovorene na ruskom jeziku "možda pogrešno protumačene".

Pokušaćemo da eventualno ublažimo presudu VTA, rekao je Mutko.

09.40 - Rezultati pripremnih utakmica NBA lige odigranih u noći između petka i subote: Vašington – Šarlot 86:96, LA Klipers – Juta 101:97, Portland – Makabi Haifa 121:74, Majami – Golden stejt 115:108, Oklahoma ˜– Toronto 90:109, Minesota – Milvoki 98:105, Memfis – Flamengo 112:72, Klivlend – Dalas 102:108 i Orlando – Detroit 99:87.

08.56 - Odlična igra Ognjena Kuzmića i Nemanje Nedovića u predsezonskim mečevima nije prošla nezapaženo. Trener Golden stejta Stiv Ker pohvalio je sjajne partije Kuzmića u dresu Voriorsa uporedivši ga sa jednom igračkom legendom!

Ponekad na terenu zaista izgleda kao Hakim Olajdžuvon. Odličan je u tranziciji, odličan je u odbrani. Kada vidite osmehe na licima njegovih saigrača posle atraktivnih poteza koje napravi, tada znate da je igrač omiljen među saigračima i da zaslužuje pohvale. Kada jedan košarkaš radi tako naporno i sa ogromnom motivacijom, on, jednostavno, mora da uspe. Uživam dok ga gledam kako napreduje i dok dobija samopouzdanje i iskustvo. Sve je bolji i bolji, izjavio je Ker.     

00.05 - Fudbaleri Rajo Valjekana pobedili su u gostima Granadu sa 1:0, u prvoj utakmici osmog kola španske Primere.

Rajo Valjekano je do trijumfa na gostovanju došao golom Manuča u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Granada je tako zabležila i četvrti uzastopni poraz, dok je Raju ovo treća pobeda u poslednjih pet utakmica.

Rajo Valjekano je, makar do danas, izbio na osmo mesto sa 11 bodova, dok je Granada 13. sa osam.

00.01 - Nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije. Danas se igra 147. "večiti" derbi. U ostalim mečevima sastaju se: Čukarički – Radnički (KG) (15.00), Donji Srem – Mladost (15.00), Voždovac – Jagodina (15.00), Novi Pazar – Spartak (19.00). Igraju se utakmice u engleskom, španskom, italijanskom i nemačkom prvenstvu. Na programu su i utakmice četvrtog kola košarkaške Jadranske lige: Igokea – Krka (19.00) i MZT – Solnok (21.00).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.