Ana Ivanović od ponedeljka 5. na WTA listi

Izvor: 24sata, 25.Okt.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović od ponedeljka 5. na WTA listi

Teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale završnog godišnjeg WTA turnira u Singapuru, iako je u grupi zabeležila dve pobede, uz jedan poraz, ali joj je taj učinak obezbedio napredak na WTA listi.

Ana je u Singapuru osvojla 530 bodova, više nego Agnješka Radvanjska i Eženi Bušar, koje su bile ispred nje. Bušar je za tri >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << poraza u grupi dobila 210 bodova, a Radvanjska je, posle neuspeha u polufinalu, takmičenje završila sa tri poraza i samo jednom pobedom, što vredi 440 bodova.

Poljakinja je na završnom turniru branila 210 bodova od prošle godine, pa će joj sada bodovni saldo biti uvećan samo za 230 bodova, dok Ivanović i Bušar lane nisu igrale na tom takmičenju, pa nisu ni branile bodove.

Tako će Ivanović kao petoplasirana imati 4.920 bodova, Bušar će biti šesta sa 4.733, a Radvanjska će pasti na sedmo mesto sa 4.671 bodom.

Rezultatski posmatrano, za Anu je ovo bila najuspešnija sezona u karijeri, jer je zabeležila 58 pobeda, uz 17 poraza, što je bolje čak i nego 2008. godine, kada je osvojila Rolan Garos i bila prva teniserka sveta.

Godinu je počela kao 16. na WTA listi i napredak za 11 pozicija svakako je izvanredan učinak.

Ove godine je trijumfovala na četiri turnira i jedino što bi mogla sama sebi da zameri je nešto lošiji učinak na gren slem turnirima. Upravo to će joj, međutim, biti najveća šansa da naredne sezone pokuša da se vrati na vrh, jer bi joj uspesi na najvećim turnirma doneli dosta bodova i tu će biti u prednosti u odnosu rivalke.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.