Vučić: Rusi razumeju naše poruke

Izvor: RTV Pink, 16.Avg.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rusi razumeju naše poruke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da će Srbija znati da zaštiti odnose između te dve države



Sa druge strane, ruski diplomata je zahvalio predsedniku Vlade na odbijanju uvođenja sankcija Rusiji, te pohvalio napore Srbije da se mirno reši kriza u Ukrajini. "I kod nas ne postoje treći interesi. Siguran sam da to zna i gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Čepurin, kao što sam siguran da to znaju i svi drugi ambasadori iz EU, SAD ili bilo kojih drugih zemlja", rekao je Vučić. Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, ruski diplomata je izrazio zahvalnost i na unapređenju srpsko-ruskih veza i istakao da je potrebno da se saradnja gradi na temelju "realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije". Vučić je istakao da će Srbija znati da zaštiti rusko-srpske odnose, te da misli da su “naši ruski prijatelji dobro razumeli naše poruke“. Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru da je Srbija nezavisna i suverena zemlja koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom. “Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke već i sveukupne ekonomske odnose, posebno u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. Oni su konstatovali da su odnosi dve države prijateljski i upotpunjeni međusobnim poštovanjem i uvažavanjem.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.