RUSKI AMBASADOR: Šveđanima se priviđaju podmornice i avioni jer previše puše marihuanu!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Dec.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI AMBASADOR: Šveđanima se priviđaju podmornice i avioni jer previše puše marihuanu!

- Ja sam siguran da ćemo mi smanjiti naše aktivnosti ukoliko to učini i NATO. Ne provocirajte ruskog medveda - rekao je Mikhail Vanin, ruski ambasador u Kopenhagenu i dodao da su švedske tvrdnje deo "dobro orkestrirane kampanje" čiji je cilj oslikati Rusiju kao "opasnog komšiju"

Ruski ambasador u Danskoj se zabavlja švedskom zabrinutošću zbog ruskog vojnog mlaznjaka koji se navodno umalo sudario sa putničkim avionom, sugerišući da tamošnje vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << previše koriste marihuanu.

- Švedske vlasti su nedavno rekle i da je u njihovom moru ruska podmornica koje nije bilo – rekao je Mikhail Vanin, ruski ambasador u Kopenhagenu za dnevne novine Berlingske.

- Sad opet tvrde da su nešto videli. Ja se bojim da Šveđani često posećuju ulicu Pušer – rekao je Vanin misleći na četvrt u Kopenhagenu koja je poznata po slobodnom uživanju trave.

Foto: AP/Tanjug

Švedska vojska je prošle nedelje saopštila da se ruski vojni avion umalo sudario sa putničkim avionom koji je poleteo sa međunarodnog aerodroma luke u Kopenhagenu. Zbog incidenta su poleteli švedski i danski lovci, ali dok Šveđani tvrde da je ruski avion bio na devet kilometara od putničkog aviona, Rusi kažu da je udaljenost bila veća od 70 kilometara.

Ambasador Vanin je priznao da ruske vazduhoplovne snage tim područjem patroliraju češće nego inače, ali da je reč o prirodnom odgovoru “na pojačanu aktivnost NATO u regiji”.

- Ja sam siguran da ćemo mi smanjiti naše aktivnosti ukoliko to učini i NATO. Ne provocirajte ruskog medveda – rekao je Vanin i dodao da su švedske tvrdnje deo “dobro orkestrirane kampanje” čiji je cilj oslikati Rusiju kao “opasnog komšiju”, prenosi Lokal.

(Telegarf.rs / Index.hr)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.