RUSI ODGOVORILI NA BILBORD U PODGORICI: Poruka ruskom ambasadoru necivilizovana i nepismena!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI ODGOVORILI NA BILBORD U PODGORICI: Poruka ruskom ambasadoru necivilizovana i nepismena!

Prvi zamenik predsjednika Državne Dume Komiteta za spoljne poslove Leonid Kalašnjikov, nazvao je postavljanje bilborda u Podgorici sa porukom „Suverene Crne Gore“ ambasadoru Andreju Nesterenku, nepismenim i necivilizovanim činom

Na pitanje novinara „Ruskog ekspresa“ kako komentariše  incident sa pojavom crnogorskog bilborda, koji poručuje ruskom ambasadoru „dalje ruke od nas", odnosno od „suverene Crne Gore na putu ka članstvu u NATO“, Kalašnjikov je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odgovorio:

„Ovaj način obraćanja je necivilizovan, a uzgred i nepismen. Savetovao bih autore da bolje nauče ruski jezik i obrate pažnju na gramatičke greške„.

On je dodao da bi o „crnogorskom suverenitetu“ imalo dosta toga da se kaže, a da je svima jasno kako se tzv „evro-atlantske integracije“ obavljaju po direktnim uputstvima iz SAD-a“.

„Amerikanci istovremeno vrše pritiske na države – svoje evropske i NATO partnere, a posebno one koje imaju izbalansirano mišljenje o daljem širenju NATO pakta. To izaziva eskalaciju problema i povećanje tenzija između Rusije i evropskih zemalja, kada se razmatraju, ionako opterećena, balkanska pitanja", kazao je Kalašnjikov.

On je izrazio uverenje „da bi trebalo učiniti sve potrebne napore kako bi se građanima Crne Gore obezbedila potpuna informacija o negativnim posledicama ulaska u NATO„, pri čemu ne vidi mogućnost da se to protumači kao „znak mešanja u unutrašnje poslove“ Crne Gore.

„Za Crnu Goru su, u ovom slučaju, neophodna bezbednosna rešenja koja uzimaju u obzir stavove svih zainteresovanih strana, uključujući i Rusiju. Samo takvi pristupi mogu da obezbede pravi suverenitet i prosperitet Crne Gore i jačanje njene uloge na Balkanu„, zaključio je prvi zamenik predsednika Državne Dume Komiteta za spoljne poslove Leonid Kalašnjikov u izjavi za „Ruski ekspres“.

(in4s)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.